onsdag den 18. marts 2009

Når Frankenstein fester igennem...

Baron Von Frankenstein er leder af den internationale organisation af monstre. Han bor på en tropisk ø sammen med sine loyale zombier (og selvfølgelig sit monster og dets brud) og får dagen til at gå med at eksperimentere. Frankenstein har lige opfundet det ultimative våben, og det må naturligvis ikke falde i de forkerte hænder, især ikke nu, hvor baronen har tænkt sig at gå på pension. Han indkalder derfor til stormøde for at udpege en efterfølger. Dracula, varulven, uhyret fra den sorte lagune, mumien, den usynlige mand, klokkeren fra Notre Dame og Dr. Jekyll + Mr. Hyde dukker op til mødet, men det gør også baronens ukendte nevø, Felix Flankin. Og det er ham, der skal være den nye boss for monstrenes organisation. Så bliver der ballade!

Der findes få virkelig vellykkede horror-komedier og MAD MONSTER PARTY? er en af dem. Det er en dukkefilm fra sidst i 60'erne og er et nostalgisk trip for alle, der holder af de klassiske monstre. Manuskriptet af Len Korobkin, Harvey Kurtzman og Arthur Rankin Jr. er hylende morsomt med lårklaskende højdepunkter - så som Draculas hilsen til monstrets brud: Francesca, you have always been my type. O-negative, isn't it?

Jack Davis, den berømte EC Comics-tegner, designede flere af figurerne. Naturligvis ligner Frankensteins monster sig selv, mens Baron Von Frankenstein ligner Boris Karloff, der lægger stemme til figuren. Selve animationen blev i øvrigt udført i Japan. Filmen er en anelse for lang og ikke alle musikalske indslag er lige gode, men MAD MONSTER PARTY? er et must for monster-fans. Anchor Bay i USA har udgivet en fremragende og flot udgave med en informativ booklet, men dette er en film, der fortjener et større publikum. Hører I efter, Another World Entertainment?

MAD MONSTER PARTY?, USA, 1969. Instruktion: Jules Bass. Medvirkende (stemmer): Boris Karloff, Allen Swift, Gale Garnett, Phyllis Diller, Ethel Ennis. Musik: Maury Laws.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar