søndag den 15. marts 2009

Triste Tomie gør mænd tossede

Japansk horror har taget verden med storm det seneste årti, og der er udkommet enorme mængder af det i den vestlige verden. Derfor er det ikke så underligt, at vi også får nogle af deres knap så heldige produktioner. En af disse er TOMIE fra 1999. Den er baseret på en tegneserie af Junji Ito og handler om pigen Tomie, der driver alle mænd til vanvid. Og selv om Tomie selv skulle blive dræbt, vender hun altid tilbage til livet. I filmudgaven møder vi Tsukiko, der går i terapi for at huske en bilulykke, der skete for nogle år siden. Det viser sig, at ulykken slet ikke er sket, men at Tomie havde en finger med i spillet.

Det er Ataru Oikawa, der har instrueret, og resultatet er desværre ikke særlig spændende. Vi har endnu en gang at gøre med en af disse langhårede japanske piger, der åbenbart opfattes som topmålet af uhygge. Det er det desværre ikke. Filmen er meget fragmentarisk og formår slet ikke at holde fast i den uhyggelige stemning. Et kluntet klimaks trækker heller ikke op i den samlede bedømmelse. TOMIE er udkommet herhjemme i en box fra Atlantic sammen med tre andre af de otte film i serien. Jeg håber, at de er bedre.

TOMIE, Japan, 1999. Instruktion: Ataru Oikawa. Medvirkende: Miho Kanno, Mami Nakamura, Yoriko Douguchi, Tomorowo Taguchi, Kouta Kusano.

1 kommentar:

  1. Tyvärr så är Tomiefilmerna riktigt tråkiga. så tråkiga att jag inte ens minns vilka jag har sett.... läs serierna istället, de är riktigt bra

    SvarSlet