mandag den 16. marts 2009

Krokodillen gnasker løs

Grace er sammen med sin kæreste Adam og sin lillesøster Lee på ferie i det nordlige Australien. Efter at have set på dyrene i en krokodillefarm beslutter de sig for at tage ud i sumpen for at fiske. Sammen med guiden Jim sejler de ud et øde sted, hvor det skulle være let at få en god fangst. Pludselig væltes deres båd omkuld af en stor krokodille, Jim bliver dræbt og Grace og Adam søger tilflugt i et træ. Lee kravler op på den væltede båd. Ingen af dem kan få øje på krokodillen i det mudrede vand, men der er ingen tvivl om, at den er der. Til gengæld er der ingen, der ved, hvor Grace, Adam og Lee er.

Der lever mellem 100.000 og 150.000 saltvandskrodiller i det nordlige Australien. Selv om det er store, farlige bæster, er det især husdyr og kæledyr, der bliver ofre for dem. Der kommer dog også mennesker på menukortet, senest i februar, hvor en femårig dreng blev snuppet af krokodille lige for øjnene af sin bror. Det er derfor ikke så underligt, at australske filmmagere lader sig inspirere til at lave krokodille-gysere som BLACK WATER.

Den er skrevet og instrueret af David Nerlich og Andrew Traucki. Filmen er lavet for meget få penge, men er noget af det mest medrivende og energiske, jeg længe har set. Man har brugt rigtige krokodiller i stedet for CGI-effekter, og det fungerer optimalt. Der er mange solide chok undervejs og de blodige scener er doseret, så de får maksimal effekt. BLACK WATER er en fremragende film og bedre end den noget dyrere ROGUE, som jeg nu også godt kunne lide.

BLACK WATER, Australien, 2007. Instruktion: David Nerlich, Andrew Traucki. Medvirkende: Diana Glenn, Maeve Dermody, Andy Rodoreda, Ben Oxenbould, Fiona Press. Musik: Rafael May.

3 kommentarer:

 1. Ja, både "Black Water" og "Rogue" er også i mine øjne ret solide krokodille-film. Så forleden en anden af slagsen, nemlig den jævnt underholdende "Primeval", som er en sær blanding af borgerkrigs-drama og gammeldags krokodille-gys...

  - Ang. krokodiller, så har jeg sjovt nok lige lavet en lille tegneserie om en lækkersulten krokodille:
  http://hatingdesign.blogspot.com/2009/03/kill-croc-story-of-revenge.html

  SvarSlet
 2. Har PRIMEVAL stående på hylden og skal bestemt have den set.

  SvarSlet
 3. ...i så fald vil jeg spændt vente på et review... enjoy.

  SvarSlet