fredag den 20. marts 2009

Ups, jeg nåede ikke at ta' telefonen

En japansk skoleklasse er på udflugt til Sydkorea. De har alle fået udleveret ens mobiltelefoner og imens de prøver at skræmme livet af hinanden med spøgelseshistorier, ringer en af telefonerne med en spilledåse-agtig melodi. En af pigerne når lige præcis ikke at tage telefonen, men aflytter beskeden, der viser sig at komme fra hende selv nogle timer ud i fremtiden. Der er også et foto med, der viser hende død, hængt. Dette går selvfølgelig i opfyldelse og nu ringer telefonerne én efter én med den dødbringende ringetone. Det hele har formentlig forbindelse til en pige, som klassen har mobbet meget. Men hvad har hun med spøgelsespigen Mimiko at gøre, der tidligere har taget livet af folk med sine makabre beskeder?

CHAKUSHIN ARI FINAL er en fortsættelse til CHAKUSHIN ARI og CHAKUSHIN ARI 2. Selve idéen med de livsfarlige beskeder udvides en smule, fordi eleverne har muligheden for at videresende forbandelsen til en anden telefon - og den videresendte besked kan ikke sendes endnu en gang. Det fører til et par fine dramatiske højdepunkter, men ellers er der ikke meget nyt at hente her. Som altid i en japansk film er plottet kringlet og man kæmper lidt med at holde styr på karaktererne. Et par kreative dødsfald trækker op i den samlede bedømmelse, mens den lange spilletid trækker ned. En oplevelse på det jævne.

CHAKUSHIN ARI FINAL, Japan, 2006. Dansk titel: ONE MISSED CALL: THE FINAL. Instruktion: Manabu Asou. Medvirkende: Maki Horikita, Meisa Kuroki, Yun-seok Jang, Erika Asakura, Yû Kamiwaki. Musik: Junichi Matsuda.

2 kommentarer:

  1. Den engelske titel er iø "One Missed Call Final"

    SvarSlet
  2. Mange tak. Er nu skrevet ind i faktaboxen.

    SvarSlet