søndag den 19. april 2009

Et grumt og makabert eventyr

Tara har det ikke nemt i skolen og forholdet til forældrene er heller ikke det bedste. En dag bliver hun kørt ned og kidnappet af en fremmed mand. Hun vågner op i et stort hus sammen med en mystisk sygeplejerske. Der er dog noget underligt ved situationen og snart dukker kidnapperen op. Tara bliver smidt ned i en kælder, hvor hun finder en dreng, der har hængt sig. Hun når at redde hans liv, men finder ud af, at parret, der har kidnappet hende, er det mindste af hendes problemer. Der er noget ondt nede i kælderen.

William Malone er ikke det første navn, man tænker på som en af horrorgenrens mestre. Han instruerede den nye udgave af HOUSE ON HAUNTED HILL, der var ganske underholdende, samt internet-gyseren FEARDOTCOM, som jeg ikke har set. MASTERS OF HORROR-afsnittet "The Fair-Haired Child" er dog en særdeles positiv oplevelse. Det virker som et grumt og makabert eventyr om nogle onde mennesker ude i skoven, der kidnapper børn. Det usædvanlige og groteske monster kunne også minde om noget fra et eventyr. Lori Petty og William Saples er fremragende som det uhyggelige ægtepar, der har rodet sig ud i noget djævelskab, de ikke kan styre længere. En af de bedste episoder i serien.

MASTERS OF HORROR: The Fair-Haired Child, USA-Canada, 2006. Instruktion: William Malone. Medvirkende: Lori Petty, William Saples, Lindsay Pulsipher, Jesse Haddock, Ian Wallace. Musik: Nicholas Pike.

3 kommentarer:

 1. Hej Søren
  Efter at ha´ læst dit indlæg, skyndte jeg mig at se afsnittet. Du har helt ret, det var vel nok et af de bedre. Jeg har ellers været ved at droppe serien flere gange. Efter at ha set 'chocolate' blev jeg så skuffet. Der var meget få lyspunkter i det afsnit.
  Men i det her måtte jeg endda hoppe i sædet en enkelt gang. Sådan skal det være :-D

  SvarSlet
 2. MASTERS OF HORROR er i den grad en ujævn oplevelse, men der er perler imellem. Nu mangler jeg kun at se "Imprint" i at være igennem første sæson.

  SvarSlet
 3. Uha uha, glæd dig til "Imprint"! Og kan kun tilslutte mig, "The Fair-Haired Child" var en yderst positiv oplevelse. Men synes bestemt og at bl.a. Carpenters afsnit var godt...

  SvarSlet