mandag den 20. april 2009

Vild panik i en isoleret bygning

Journalisten Angela Vidal og hendes kameramand Scott følger arbejdet på en brandstation i Los Angeles. De lærer de to brandmænd Fletcher og Jake at kende, der skal fortælle dem om nattens arbejde. Pludselig bliver de kaldt ud til et lejlighedskompleks i byen. Det er formentlig bare lægelig assistance, der er brug for – en ældre kvinde har skreget højt inde i sin lejlighed. Politiet ankommer også og de kommer ind til kvinden. Angela og Scott følger det hele. Kvinden går pludselig helt amok og bider den ene af betjentene. Der udbryder panik, men da man forsøger at komme ud med den sårede betjent, har myndighederne forseglet bygningen. Snart bliver flere mennesker såret, volden hersker og Scott filmer alt med sit kamera.

QUARANTINE er det amerikanske remake af den spanske [REC] – og det er en meget nøjagtig kopi. Man kan undre sig lidt over, at det er nødvendigt at lave et remake af en film, bare fordi en hel befolkningsgruppe ikke gider læse undertekster, men sådan er det. [REC] er en ekstrem og vild oplevelse, og det samme er QUARANTINE. Begge film vil bringe dig helt ud på kanten af sædet og tingene bliver bare mere og mere nervepirrende. Ikke mindst slutningen er creepy.

[REC] gjorde lidt mere ud af at skildre beboerne i huset, mens vi i QUARANTINE er lidt længere tid på brandstationen før den fatale udrykning. QUARANTINE virker også en anelse mere blodig. Uanset i hvilken rækkefølge, man ser de to film, vil den anden selvfølgelig miste noget af sin styrke, fordi man ved, hvad der sker.

Nogle vil måske blive irriteret over den håndholdte stil, men det fungerer ekstremt godt i denne film. Selv om kameraet svinges helt vildt rundt, fanges alle de væsentlige detaljer optimalt. Det er meget imponerende. [REC] og QUARANTINE er unikke horror-oplevelser og man skylder sig selv at se mindst en af dem.

QUARANTINE, USA, 2008. Instruktion: John Erick Dowdle. Medvirkende: Jennifer Carpenter, Steve Harris, Jay Hernandez, Columbus Short, Greg Germann.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar