torsdag den 16. juli 2009

THE UNBORN burde have været en abort

Den unge studerende Casey Beldon er plaget af mange ting, ikke mindst af mindet om sin mors selvmord for mange år siden. Casey tror ikke på noget længere, men tvinges til at forholde sig til det overnaturlige efter en række mærkværdige episoder. Hun bliver slået i hovedet med et spejl af naboens lille dreng, og det får et af hendes øjne til at skifte farve. Casey har mange drømme og hallucinationer om en lille uhyggelig dreng, der stirrer intenst på hende. Han dukker især op i forbindelse med spejle. Drengen prøver åbenbart at trænge ind i vores verden og Casey må grave dybt i sin fortid for at få en forklaring på mysteriet.

THE UNBORN er skrevet og instrueret af David S. Goyer, der også leverede manus til de tre BLADE-film. Her sad han selv i instruktørstolen på 3'eren, BLADE: TRINITY, der bestemt ikke var det store sus. Det er THE UNBORN heller ikke. Det er en af disse film, hvor der hele tiden sker noget uhyggeligt. Nogle af scenerne er ganske effektive, f.eks. da Casey møder en hund, hvis hoved sidder omvendt. Problemet er bare, at meget af dette bare er Caseys drømme og visioner. Da det uhyggelige for alvor manifesterer sig til sidst, har man fået bedøvet sine sanser af bombardementet af snyde-gys. Derfor stirrer man bare tomt på filmens klimaks, der er en omgang okkult nonsens.

Gary Oldman er spildt i rollen som en rabbiner, der bliver rodet ind i sagen, fordi det onde viser sig at være en dybbuk, en ånd fra den jødiske folklore. James Remar har heller ikke meget at lave i rollen som Caseys far. TWILIGHT-fans vil kunne nikke genkendende til Cam Gigandet (han spillede den onde vampyr).Ellers er der ingen på rollelisten, der markerer sig - heller ikke hovedrolleindehaveren Odette Yustman, hvis røv i hvide trusser blev brugt i markedsføringen af filmen. Der er dog ingen tvivl om, at THE UNBORN har haft godt fat i mainstream-publikummet og den hentede en del millioner hjem i biograferne. Filmen er da solidt lavet, og mange vil formentlig føle sig godt underholdt - men det er ikke andet end halvanden times gøgl og billige tricks. THE UNBORN burde have været en abort.

THE UNBORN, USA, 2009. Instruktion: David S. Goyer. Medvirkende: Odette Yustman, Gary Oldman, Cam Gigandet, Meagan Good, James Remar. Musik: Ramin Djawadi.

1 kommentar:

  1. Ja, Odette Yustman i hvide sloggys er faktisk det bedste ved filmen. Og det siger jo alt ;-)

    SvarSlet