tirsdag den 3. november 2009

WRONG TURN 3 kører den forkerte vej

Den første WRONG TURN fra 2003 var et forsøg på at vende tilbage til god gammeldags horror, som den var i 70'erne og 80'erne. Med en simpel historie og blodige effekter fik vi historien om en flok unge mennesker, der forsøger at undslippe nogle groteske mutant-kannibaler ude i skoven. Selv om filmen har sine højdepunkter og er flot lavet, virker det som om, at man trods alt ikke turde gå helt amok. WRONG TURN har bare ikke den rå energi, der kendetegner de film, den gerne vil være med til at genoplive.Efterfølgeren WRONG TURN 2: DEAD END fra 2007 havde til gengæld masser af energi. Det var bare ren skæg og ballade med masser af splatter. Til gengæld var manuskriptet helt håbløst. Så når man nu besluttede sig for at lave en 3'er, WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD, havde man alle muligheder for at lave en film, der både var autentisk old school, men som også kunne appellere til et moderne publikum. Gør man så det? Nej, man kører den helt forkerte vej...

En håndfuld straffefanger skal flyttes fra det ene fængsel til det andet. Man vælger at køre ad en hemmelig rute gennem bjergene. Her møder man selvfølgelig mutant-kannibalen Three Finger, der får fangetransporten til at køre galt. Fangevogteren Nate Wilson og hans hårdt kvæstede kammerat Willy forsøger at holde sammen på fangerne, men disse får hurtigt overtaget. Three Finger og hans søn har dog planer om at spise dem alle til aftensmad, så det er selvfølgelig en udfordring. Stemningen i den lille gruppe bliver ikke bedre af, at fangerne finder en smadret bil, der indeholder en masse penge. Endelig dukker pigen Alex op, der for et par dage siden var lige ved at blive dræbt af de skøre kannibaler.Alt dette lyder meget sjovt, men det er noget rod. Vi får endeløse scener med fangerne, der går rundt mellem træerne og skændes hele tiden. "Fuck" og "motherfucker" er stort set de eneste ord, der kommer ud af munden på dem. De hærdede kriminelle får hurtigt gjort kål på Three Fingers søn, og dermed bliver Three Finger den eneste trussel, de skal forholde sig til. I 1'eren var der tre tosser og 2'eren fik vi en hel familie. Nu er der kun råd til en enkelt.

I det hele taget stinker WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD af at være en billig produktion. De fleste af splatter-effekterne er blevet "peppet op" med computer-blod og det er virkelig dårligt lavet. Man forsøger at overgå den fantastiske scene i 2'eren, hvor en kvinde flækkes i to dele, men man er ikke i nærheden af at få det til at fungere. En lignende effekt er set markant bedre i f.eks. FINAL DESTINATION 2.

Det er Declan O'Brien, der har instrueret WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD. Han har tidligere lavet en stribe TV-film, hvilket denne også ligner. Det hele er indspillet i Bulgarien på ingen tid med et hold af især engelske skuespillere, som ingen har hørt om før. Den eneste, jeg lige er stødt på andre steder, er Janet Montgomery, der også er med i THE HILLS RUN RED. Det skulle ikke undre mig, om der kommer en WRONG TURN 4 på et tidspunkt - serien har trods alt en del fans, men man skal godt nok tage sig sammen næste gang.Jeg så WRONG TURN 3 i den amerikanske dvd-udgave, hvor man også får et lille kvarters ekstramateriale uden den store dybde. Det sjoveste er faktisk et klistermærke på forsiden af dvd'en, der bombastisk proklamerer: All-New Movie With Footage Too Gory For Theaters! Undskyld, små venner, men nu har det vel hele tiden være meningen, at denne film skulle direkte ud på dvd-markedet? Og den er i øvrigt ikke mere blodig end de fleste R-ratede film, der laves for tiden.

WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD, USA, 2009. Instruktion: Declan O'Brien. Medvirkende: Tom Frederic, Janet Montgomery, Tamer Hassan, Gil Kolirin, Tom McKay. Musik: Claude Foisy.

Læs også...
Kannibal-splatter langt ude i skoven

Ingen kommentarer:

Send en kommentar