lørdag den 9. januar 2010

Herlige horror-plakater

Plakater er en af de ældste måder at markedsføre film på og med tiden er de næsten blevet en kunstform i sig selv. Og det tiltrækker selvfølgelig en sværm af samlere, der går efter de mest sjældne og unikke eksemplarer. Mange plakater handles i dag for en formue, men hvis man ikke lige har pengene eller uanede kvadratmeter væg at hænge dem op på, så kan filmplakater som et alternativ nydes i bøger. Det gælder også plakater fra gysere.

En af disse bøger er FILM POSTERS: HORROR fra forlaget Taschen. Den er redigeret af Graham Marsh og Tony Nourmand og skrevet af sidstnævnte og Alison Aitchison. Heri finder man mere end 200 forskellige plakater fra alle slags gysere, lige fra det mest mainstream Hollywood har spyttet ud til brutale italienske produktioner. I mange tilfælde får man flere plakater fra den samme film, især en stribe meget anderledes og fascinerende eksempler fra Østeuropa. Også de helt tidlige film er med, så man kommer hele vejen rundt. Det er en fryd for øjnene og det store format og den interessante tekst gør dette til en lækker oplevelse.

2 kommentarer:

  1. Jeg kender Tony Nourmand fra en lignende bog om James Bond plakater... Hvis denne bog er bare halvt så interessant, så skal den helt klart købes...

    SvarSlet
  2. I samme serie er der i hvert fald kommet kommet en med exploitation-plakater og en med science fiction. Og så en stribe med plakater fra hvert årti fra 30'erne og frem. Hvis man bor i København kan mange af dem fås i Boghallen på Rådhuspladsen.

    SvarSlet