onsdag den 10. marts 2010

Blodsugere, freaks og kulørte edderkopper

Darren O'Shaughnessy er en irsk forfatter, der for det meste skriver under pseudonymet Darren Shan. Det er også navnet på hovedpersonen i en af hans mest kendte serier, THE SAGA OF DARREN SHAN, hvor teenageren Darren i 12 bøger oplever en masse ting i en verden befolket af vampyrer og andre sære væsener. Bøgerne er aldrig slået an herhjemme.
Gyldendal udgav for ti år siden bind 1 under titlen ONDT BLOD, mens Sesam siden fulgte op med de to næste, VAMPYRENS ASSISTENT og BLODETS TUNNELER. Så skete der ikke mere. Nu har vi så fået en filmudgave, men da denne aldrig nåede at få biografpremiere i Danmark, blev planerne om et samlet genoptryk af de tre første bind droppet. Det er synd, for filmen er rigtig flot og underholdende, og skulle nok kunne have solgt nogle billetter.
Darren Shan er vild med edderkopper, mens hans bedste ven Steve er ekspert i vampyrer. En aften besøger de et omrejsende freak show, hvor Steve genkender en af de medvirkende, Larten Crepsley, der skulle være en berømt vampyr. Darren er mere interesseret i Crepsleys kulørte og meget giftige edderkop, som han efterfølgende "låner". Steve bliver senere bidt af edderkoppen, og Darren må have hjælp af Larten Crepsley. Prisen er bare, at han selv skal blive til en vampyr - og så må han dø først.
CIRQUE DU FREAK: THE VAMPIRE'S ASSISTANT er en sprudlende og kulørt sag med masser af humor, gode special effects, flot musik, fremragende skuespillere og lidt uhygge. Plottet er ikke rasende interessant og filmen virker i nogle scener lidt billigt lavet, men den lever højt på en masse fine detaljer og små overraskelser - og den er absolut værd at bruge tid på. Jeg så filmen i den engelske dvd-udgave - en dansk dvd-dato er endnu ikke annonceret.

CIRQUE DU FREAK: THE VAMPIRE'S ASSISTANT, USA, 2009. Instruktion: Paul Weitz. Medvirkende: John C. Reilly, Chris Massoglia, Josh Hutcherson, Jessica Carlson, Michael Cerveris. Musik: Stephen Trask.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar