tirsdag den 27. april 2010

Sookie blandt varulve og vampyr-konger

Servitricen Sookie Stackhouse har været kæreste med vampyren Billy så længe, at deres forhold nu oplever den første krise. Billy har været travlt optaget af et projekt, der kræver, at han skal en tur til Seattle. Nogle dage senere bliver Sookie overfaldet af en varulv, men denne bliver dræbt af den tilbagestående Elvis Presley-vampyr Bubba. Sookie får nu at vide, at Billy i virkeligheden er blevet kaldt til Mississippi af sin tidligere elsker Lorena - og nu er han væk, formentlig kidnappet. Sookie accepterer at tage til Mississippi for at undersøge sagen og hun kommer under den charmerende varulv Alcides beskyttelse. Men både vampyren Eric, Bubba og andre af nattens skumle væsener spøger i baggrunden.

CLUB DEAD (eller KLUB DØD) er den tredje bog i Charlaine Harris' serie om Sookie Stackhouse. Endnu engang oplever vi hvordan universet, de foregår i, bliver udvidet. Hvem kunne f.eks. vide, at der findes konger og dronninger i vampyrernes verden? Harris vælger denne gang at fokusere på et enkelt mysterium i stedet for flere - som det var tilfældet i bog nr. 2 - og det er en fordel. Det er en stramt fortalt historie uden for mange svinkeærinder.

Det er tydeligt, at Harris er ved at lære sine personer rigtig godt at kende og derfor tør hun sende dem ud på dybt vand. Sookie var jo jomfru, før hun mødte Billy, men man må sige, at hun siden har fået skruet godt op for drifterne - ikke mindst fordi hun i KLUB DØD er knotten på Billy, fordi han har kontakt til sin gamle kæreste. Vampyren Eric har i den grad lyst til at sætte... hmm... tænderne i Sookie, men den store, dyriske Alcide lægger sandelig også billet ind. Nu er det ikke en pladder-romantisk historie, vi her får serveret, men de mange sensuelle intermezzoer giver romanen et ekstra pift.

Vi får selvfølgelig også en masse action og humor og det er i det hele taget sjov og uforpligtende læsning. Det er befriende, at serien henvender sig til et ældre publikum end f.eks. TWILIGHT-bøgerne og jeg har indtil videre været rigtig godt underholdt. Jeg læste KLUB DØD i den danske oversættelse fra Lindhardt og Ringhof, der meget ambitiøst udsender hele fem af disse bøger frem til sommer. Det er et spændende projekt og jeg kan se, at bøgerne også kryber ind på bestsellerlisterne herhjemme.

Læs også...
Sexede vampyrer, der sparker røv
Blodsugere vs. religiøse tosser

KLUB DØD er venligst stillet til rådighed af Lindhardt og Ringhof.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar