onsdag den 12. maj 2010

En stedfar fra Helvede

David Harris er en glad mand. Han har lige mødt den nyskilte Susan Harding, der forelsker sig i ham. Hun har to hjemmeboende børn, mens den ældste søn Michael er på en militærskole for uvorne unge. Da Michael kommer hjem er det noget af et chok for ham, at hans mor har fundet en ny kæreste, som hun har forlovet sig med. Bedre bliver det ikke af , at David Harris hele tiden taler om, at nu skal de være en perfekt familie. Men det er da mærkeligt, at han altid betaler kontant, ikke har nogle id-papirer og ikke helt har styr på detaljerne om sin fortid. Meget creepy...

THE STEPFATHER er et remake af filmen af samme navn fra 1987, hvor Terry O'Quinn spiller rollen som manden, der er på jagt efter en familie - og som har en kedelig vane med at udslette dem, hvis de ikke lever op til hans forventninger. I den nye udgave er det TV-skuespilleren Dylan Walsh, der spiller rollen og det gør han OK. Han er slet ikke så intens som Terry O'Quinn, men nu er dette heller ikke nogen særlig intens film.

Selv om vi som publikum fra første øjeblik ved, at stedfaderen er bindegal, så er det slet ikke nok til at skabe uhygge i denne mekaniske produktion, der uden problemer ville kunne vises lørdag aften kl. 20.00 på TV. Pæn, nydelig og poleret - men det er jo ikke det, vi forventer af en horrorfilm. Nu er den instrueret af Nelson McCormick, der også lavede den jammerlige nye udgave af PROM NIGHT, så det er måske ikke så underligt, at det er en kedelig affære.

Jeg så THE STEPFATHER i den engelske dvd-udgave, der på forsiden praler med, at det er et "extreme director's cut". Det er noget vrøvl. En enkelt scene med en svingende rundsav blev klippet ud af biografudgaven, så den kunne få en PG-13-rating. Denne scene er så kommet med igen. Uha, det er ekstremt!

THE STEPFATHER, USA, 2009. Instruktion: Nelson McCormick. Medvirkende: Dylan Walsh, Sela Ward, Penn Badgley, Amber Heard, Sherry Stringfield. Musik: Charlie Clouser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar