onsdag den 12. maj 2010

De vampyrblods-drikkende hekse slår til

Servitricen Sookie Stackhouse og vampyren Bill er ikke længere kærester. Han er taget til Peru for at arbejde videre på sit projekt med at kortlægge alverdens blodsugere. Nytårsaften er Sookie på vej hjem fra arbejde, da hun møder en halvnøgen mand. Det er Eric, Bills chef, og en af de vampyrer, der også er tiltrukket af Sookie. Problemet er bare, at Eric intet kan huske. Sookie tager kontakt til Erics vampyr-venner og sammen finder de ud af, at Eric er blevet forhekset - og det endda af en modbydelig ny variant af hekse.

I fjerde bind af Sookie Stackhouse-serien - DEAD TO THE WORLD eller DØD FOR VERDEN som bogen hedder i den danske oversættelse fra Lindhardt og Ringhof - introducerer Charlaine Harris endnu flere af nattens overnaturlige væsener. Ikke alene får vi de vampyrsblods-drikkende og formskiftende hekse - der er også mange andre personer, der kan forvandle sig til dyr. Så får vi også en fe og nogle lidt mere harmløse wiccaer.

Det er ganske forfriskende, men det kan måske være lidt træls for de læsere, der mest er til vampyrer. Men det er slet ikke Harris' mission. Hun er ude efter at servere let underholdning med et overnaturligt twist og det lykkes ganske fint uden alt for mange gentagelser. At der så lige skal et par hovsa-løsninger til for at få det hele til at gå op, er en gennemgående svaghed i bøgerne, men det er måske en del af charmen.

Plottet er måske ikke det mest interessante denne gang og persongalleriet er lige stort nok til en så simpel historie, men der skrues pænt op for tempoet i sidste halvdel af bogen, hvor der er masser af action og vold. Her viser Sookie sig som en særdeles handlekraftig heltinde, der forstår at beskytte sig selv. Endnu en gang er det vampyren Bubba, der render med de bedste scener - han er virkelig et hit - mens kvindelige læsere måske vil sætte pris på de mere erotiske elementer. Det er skæg og ballade fra ende til anden, men hvem har ikke brug for lidt skæg og ballade ind imellem?

Læs også...
Sexede vampyrer, der sparker røv
Blodsugere vs. religiøse tosser
Sookie blandt varulve og vampyr-konger

DØD FOR VERDEN er venligst stillet til rådighed af Lindhardt og Ringhof.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar