søndag den 29. august 2010

Blod, død, sex og stoffer... hvad mere kan man ønske sig af en TV-serie?

Der sker virkelig mange ting i anden sæson af TRUE BLOOD. Nu er den lille by Bon Temps lige sluppet af med én morder, men en ny er åbenbart på spil. Sookie og Bill kommer tættere på hinanden, men deres forhold bliver kompliceret af, at Bill nu har den unge vampyr Jessica boende. Sookies bror Jason er blevet medlem af Fellowship of the Sun, en religiøs bevægelse, der hader vampyrer, mens barejeren og formskifteren Sam får stadigt større problemer med at skjule sin fortid. Vampyr-sheriffen Eric er bekymret over, at vampyr-sheriffen Godric er forsvundet i Dallas, så det skal Sookie selvfølgelig hjælpe ham med at opklare. Og over det hele svæver den karismatiske Maryann, der har sin helt egen dagsorden.

Sæson 2 er inspireret af handlingen i Charlaine Harris' LIVING DEAD IN DALLAS (LEVENDE DØD I DALLAS), men der fyldes så meget mere på, at det muligvis vil være en skuffelse at læse bogen efter at have set serien. Tempoet er højt og serien er kulørt som en billig kioskroman. Igen svælges der i blod, død, sex, stoffer og alverdens tabuer og det er skøn underholdning.

Skuespillerne har i høj grad fået styr på deres karakterer og selv om Anna Paquin i enkelte scener får Sookie til at fremstå som sådan cirka lige så kvik som et stykke vådt tagpap, så er det en knap så flagrende og hjernedød servitrice, vi præsenteres for i denne runde. Også svenske Alexander Skarsgård er fremragende i rollen som den manipulerende vampyr Eric, der fylder mere og mere i serien. Et dansk islæt får vi i form af Allan Hyde, der leverer en fin præstation som den mere end 2000 år gamle vampyr Godric.
Tempoet er højt og serien er kulørt som en billig kioskroman. Igen svælges der i blod, død, sex, stoffer og alverdens tabuer og det er skøn underholdning
Naturligvis går der lidt TV-serie i den, hvor vi lige skal have alle mulige sidehistorier med de forskellige bipersoner. Det er ikke lige spændende det hele, men det er nu engang noget, der plager de fleste serier. Heldigvis er hovedhistorien ganske spændende, og man kan leve med, at vi skal igennem ret mange trivielle scener med den mærkværdige Maryann, før den historie rundes af på en ganske dynamisk og eksplosiv måde.

Man kan umiddelbart få det indtryk, at TRUE BLOOD er en vildt nyskabende serie, men den indeholder ikke elementer, der ikke før har været brugt i en amerikansk TV-serie. Sex, tabuer, stoffer, splatter, you name it - vi har set det hele før - og meget af det endda i serier, der vises på store landsdækkende kanaler i Guds eget land. Men TRUE BLOOD svælger så hæmningsløst i disse elementer og mixer dem på en så elegant måde, at man oplever det som noget helt nyt.

Oplevelsen forstærkes af, at TRUE BLOOD er en så markant modpol til det pæne og puttenuttede TWILIGHT-univers, og det er der bestemt ikke noget i vejen med. Og under alle omstændigheder har TRUE BLOOD nok en længere holdbarhedsdato end TWILIGHT - det bliver også en serie, man gider se om 25 år.

TRUE BLOOD: Sæson 2, USA, 2009. Instruktører: Daniel Minahan, Michael Lehmann, Scott Winant, John Dahl m.fl. Medvirkende: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten, Rutina Wesley. Musik: Nathan Barr.

Læs også...
Hed sex med vampyrer i Sydstaterne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar