onsdag den 24. november 2010

Ingrid Pitt er død

Hammer-stjernen Ingrid Pitt døde i går på et hospital i London, 73 år gammel. Åbenbart fik hun det dårligt i sidste uge, da hun var på vej til et arrangement, som hendes fanklub var vært for. Pitt regnes for at være et af de helt store horror-navne, selv om det er en status, der er opstået på baggrund af blot en håndfuld bemærkelsesværdige præstationer i genren.

Ingrid Pitt blev født som Ingoushka Petrov den 21. november 1937 i Polen. Under krigen overlevede hun et ophold i en KZ-lejr og levede siden en omtumlet tilværelse, hvor hun bl.a. boede i USA i et par omgange. Hun fik i 1965 en lille rolle i DOCTOR ZHIVAGO, men gjorde sig nok først bemærket i spændingsfilmen WHERE EAGLES DARE fra 1968. I 1970 spillede hun hovedrollen i THE VAMPIRE LOVERS - en vampyrfilm fra Hammer med stærke lesbiske undertoner og den første i selskabets såkaldte Karnstein-trilogi. Og resten er historie...

I 1971 var hun med i en sjov vampyr-episode i Amicius-selskabets vidunderlige antologifilm THE HOUSE THAT DRIPPED BLOOD og samme år havde hun hovedrollen i COUNTESS DRACULA - en Hammer-produktion løst baseret på historien om den blodtørstige Elizabeth Báthory. Underligt nok er det en film, jeg aldrig har fået set, men jeg har straks bestilt den hjem fra Amazon.

I 1973 var Pitt med i kult-klassikeren THE WICKER MAN - en af genrens mest mærkværdige, men alligevel indflydelsesrige, film. I årene efter blev det kun til sporadiske roller i gysere - bl.a. i BEYOND THE RAVE, der i 2008 var med til at genoplive Hammer. Ingrid Pitt vil blive savnet. Læs mere her.

1 kommentar:

  1. Meget trist, at vi har mistet Ingrid Pitt, en af de store kvindelige horrorstjerner, en markant skikkelse både på lærredet og i virkeligheden! Jeg har mødt hende flere gange, hvor hun altid var i forrygende højt humør. Især vil jeg aldrig glemme en reception, hvor jeg så hende bogstaveligt talt kaste sig over Christopher Lee i gensynsglæde; der skal noget til at gøre den mand paf! Dobbelt trist, at vi nu har mistet hende blot måneden efter, at vi måtte sige farvel til Roy Ward Baker, der instruerede hende i bl.a. "The Vampire Lovers". Tak for en smuk nekrolog ved begge lejligheder!

    SvarSlet