fredag den 3. juni 2011

Traumatiseret par flytter på landet

Kunstmaleren Nate og tøjdesigneren Emily bor i storbyen, hvor de har travlt med deres mange projekter og deres venner - og så ser de frem til, at Emily skal føde parrets første barn. Men hun aborterer. For at få lidt styr på deres liv igen, flytter de ud på landet i en ejendom, der blev bygget af Nates familie i 1800-tallet. Alt ser ud til at være lykke og idyl, indtil huset begynder at afsløre sine hemmeligheder. Mystiske gamle billeder, et nedgravet skelet og en stribe voldsomme dødsfald gennem årene er blot toppen af isbjerget - og måske er huset endda hjemsøgt.
FERTILE GROUND er produceret af det amerikanske selskab After Dark Films, der i en del år har stået for 8 Films To Die For-festivalerne i USA. Budgettet er ukendt, men det har næppe været det store. Det kan man dog ikke se på filmen og fotografen Yaron Levys stilfulde billeder. Manuskriptet er skrevet af Jace Anderson og Adam Gierasch og sidstnævnte har også instrueret. Han sætter stort set ikke en fod forkert undervejs, men desværre er det lidt for velkendte stier, han vælger at betræde.

På mange måder er FERTILE GROUND en seværdig film med en intens stemning og virkelig godt skuespil af de to hovedrolleindehavere, Gale Harold og Leisha Hailey. Der bygges langsomt op og der gøres intet forsøg på at lefle for et ungt popcorn-gnaskende publikum. Joseph Conlans flotte og varierede musik er også et plus, selv om den i nogle scener bliver en anelse for insisterende.
Desværre er historien på ingen måde nyskabende (traumatiseret par flytter på landet for at finde sig selv og bliver konfronteret med alskens rædsler) og klimaks kunne godt have været en anelse mere kraftfuldt. Men jeg havde det nu fint med at se FERTILE GROUND, der er en god lille gyser for voksne mennesker. Den engelske dvd fra G2 Pictures har kun en trailer som ekstramateriale.

FERTILE GROUND, USA, 2010. Instruktion: Adam Gierasch. Medvirkende: Gale Harold, Leisha Hailey, Chelcie Ross, Jami Bassman, JoNell Kennedy. Musik: Joseph Conlan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar