lørdag den 20. august 2011

Jimmy Sangster er død

Den walisisk-fødte manuskriptforfatter og instruktør Jimmy Sangster døde i går, 83 år gammel. Jimmy Sangster var manden bag nogle af de største og mest indflydelsesrige film fra Hammer-studierne - og dermed er det et af genrens helt store navne, der er gået bort. Sangster blev født den 2. december 1927 og kom i en ung alder ind i filmbranchen, hvor han arbejdede sig op på den hårde måde.

Med tiden fik han mulighed for at arbejde som medinstruktør og produktionsassistent, men det var som manuskriptforfatter hos Hammer, at Sangster virkelig fik sat sit fingeraftryk. Blandt de mange titler kan nævnes THE CURSE OF FRANKENSTEIN, DRACULA, THE REVENGE OF FRANKENSTEIN, THE MUMMY, THE BRIDES OF DRACULA, PARANOIAC, MANIAC, TASTE OF FEAR og DRACULA: PRINCE OF DARKNESS, hvor Sangster enten skrev manuskriptet selv eller sammen med andre. Han arbejdede senere bl.a. også som instruktør, bl.a. på THE HORROR OF FRANKENSTEIN og LUST FOR A VAMPIRE.

2 kommentarer:

 1. "Fear in the Night" (1972), som Jimmy Sangster skrev og instruerede, handler om en ung kvinde (Judy Geeson), der drives til vanvid på en tom drengeskole med en mystisk, enarmet mand (Peter Cushing). Det var vistnok den første Hammer-film, der nogensinde blev vist på dansk tv, og jeg glemmer aldrig oplevelsen. Blot et af tusinde gode minder fra Sangsters lange række af solide, klassiske horrorfilm.

  SvarSlet
 2. Trist - han havde en finger med i produktionerne af mange af Hammer-selskabets perler.

  Jeg så dokumentaren "Hammer: The Studio that Dripped Blood" på YouTube den anden dag - den er fra et gammelt VHS-bånd, så lyd og billede er desværre ikke i top, men det er en fin dokumentar, hvis man lige kan se bort fra de tekniske problemer.

  Det er en BBC-dokumentar fra 1987, hvor bl.a. Sangster, Cushing, Lee og mange andre bliver interviewet om selskabets historie.

  Den kan ses her:

  http://www.youtube.com/watch?v=MhSg-2oixS0

  SvarSlet