tirsdag den 30. august 2011

Skal vi ikke lige give en stor hånd til Another World Entertainment?

I aftes så jeg KILLER CROCODILE, en italiensk dyregyser fra 1989 af Fabrizio De Angelis. Det er en primitiv JAWS-efterligning om nogle miljøaktivister, der under deres afsløring af dumpning af radioaktivt affald i en flod bliver jagtet af en gigantisk krokrodille. Filmen er en forbløffende omgang nonsens, men krokodillen er ganske flot lavet og virker noget bedre end de billige computer-effekter, vi bliver spist af med i tv-gys fra f.eks. Syfy-kanalen.
Nu kan jeg jo godt li' at enhver form for naturen går amok-film, men det er ikke sikkert, at jeg havde købt KILLER CROCODILE hjem til samlingen, hvis det ikke havde været for Another World Entertainment - selskabet, der de seneste fem år har gjort det meget sjovere at shoppe horror her i landet. Tænk at man kan gå direkte ind i f.eks. en Fona-butik og smække 80,- kroner på disken (i mit tilfælde - prisen kan være en anden i din lokale dvd-shop) og få KILLER CROCODILE med hjem.
...og det er endda det værste trash. Siden Jan Schmidt og Kenneth Eriksen i sin tid startede Another World Entertainment, er vi også blevet beriget med en stribe fremragende gysere. Mange af dem er milepæle i genren, mens andre er interessante, spændende, provokerende og væsentlige titler. En pæn portion er så noget mere kiksede, men den slags lader vi horrorfans os ikke stoppe af. Den ene dag ser vi et mesterværk - den næste dag sluger vi den værste b-film; som f.eks. KILLER CROCODILE.
At folkene bag Another World Entertainment er vilde med film, kan man også fornemme på udgivelsernes kvalitet. Billedet på tv-skærmen er for det meste i den pæne ende af skalaen og der kræses tit med ekstramateriale samt nyskrevne booklets Og så er omslagene helt i særklasse - takket være Jesper Moerch. Så jeg synes, at vi skal give en stor hånd til Another World Entertainment og sige mange tak for de fantastiske, grumme, ulækre og skræmmende oplevelser.
Her er lige et kig på nogle af de horror-titler, der er kommet fra AWE de seneste fem år. Jeg har endnu ikke købt og set alle de gysere, de har udgivet, så listen er lavet med det forbehold. Og der er selvfølgelig også ting iblandt, der ikke siger mig det store (som f.eks. Jean Rollin-filmene), men under alle omstændigheder er der noget for enhver smag i sortimentet.
En stribe fantastiske film, man ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig ville udkomme på dvd i Danmark...
  • REAZIONE A CATENA, Mario Bava, 1971. På dansk DEN BLODIGE BUGT.
  • LA CASA SPERDUTA NEL PARCO, Ruggero Deodato, 1980. På dansk HOUSE ON THE EDGE OF THE PARK.
  • INFERNO, Dario Argento, 1980.
  • CANNIBAL HOLOCAUST, Ruggero Deodato, 1980. På dansk KANNIBAL MASSAKREN.
  • MARTYRS, Pascal Laugier, 2008.
  • PIRANHA, Joe Dante, 1978.
  • PROFONDO ROSSO, Dario Argento, 1975.
  • RE-ANIMATOR, Stuart Gordon, 1985.
  • ZOMBI 2, Lucio Fulci, 1979. På dansk RÆDSLERNES GRØNNE Ø.
  • THE HOUSE OF THE DEVIL, Ti West, 2009.
  • PAURA NELLA CITTÀ DEI MORTI VIVENTI, Lucio Fulci, 1980. På dansk ZOMBIERNES BY.
...men vi skal heller ikke glemme disse spændende titler...
  • CANNIBAL FEROX, Umberto Lenzi, 1981. På dansk JAGET AF KANNIBALER.
  • CASTLE FREAK, Stuart Gordon, 1995.
  • LOS SIN NOMBRE, Jaume Balagueró, 1999. På dansk DE NAVNLØSE.
  • MANIAC, William Lustig, 1980.
  • E TU VIVRAI NEL TERRORE - L'ALDILÀ, Lucio Fulci, 1981. På dansk RÆDSLERNES HOTEL.
  • SAUNA, Antti-Jussi Annila, 2008.
  • LO SQUARTATORE DI NEW YORK, Lucio Fulci, 1982. På dansk THE NEW YORK RIPPER.
...og det er jo forbløffende, at horror-trash som det her er blevet så nemt at få fat i:
  • DAY OF THE ANIMALS, William Girdler, 1977.
  • GRIZZLY, William Girdler, 1976.
  • INTRUDER, Scott Spiegel, 1989.
  • LA MONTAGNA DEL DIO CANNIBALE, Sergio Martino, 1978. På dansk KANNIBALERNES DRONNING.
  • TENTACOLI, Ovidio G. Assonitis, 1977. På dansk KÆMPEBLÆKSPRUTTEN.
  • MACABRO, Lamberto Bava, 1980.
  • PRISON, Renny Harlin, 1988.
  • RATS - NOTTE DI TERRORE, Bruno Mattei, 1984. På dansk RATS - NATTENS TERROR.
  • INCUBO SULLA CITTÁ CONTAMINATA, Umberto Lenzi, 1980. På dansk RÆDSLERNES BLODIGE BY.
  • L’ULTIMO SQUALO, Enzo G. Castellari, 1981. På dansk THE LAST JAWS.
  • LE NOTTI DEL TERRORE, Andrea Bianchi, 1981. På dansk ZOMBIE - NATTENS TERROR.
  • ZOMBI HOLOCAUST, Marino Girolami, 1980. På dansk ZOMBIE MASSAKREN.
...og så runder vi lige af med tre forsider mere:

13 kommentarer:

  1. AWE er det bedste der er sket på det danske horror og b-films markede i umanerlig lang tid.

    SvarSlet
  2. Også de ucensurerede kopi af pornogyseren "Dværgen" (1973) hører på sin egen måde til de utallige overraskende og velkomne udgivelser fra Danmarks bedste filmdistributionsselskab nogensinde!

    SvarSlet
  3. Enig, enig og atter enig! AWE gør det fremragende og udgiver utroligt mange fede og interessante titler, og det er fedt at de også udsender titler som er relativt ukendte. Altså udgivelser som SAVAGE STREETS og HANDS OF STEEL er begge film som, indtil AWE's udgaver kom, var utroligt svære at få fat i - HANDS OF STEEL havde slet ikke en officiel udgivelse. Og begge film kom med ultra fede covers. :-) Jo, en stor hånd til AWE herfra!!!

    SvarSlet
  4. Et fedt og yderst inspirerende indlæg! :-)

    SvarSlet
  5. Glem ikke Thundercrack ;-)
    AWE er som en dansk version af Blue Underground/Shriek Show, masser af fremragende horrorudgivelser plus alt muligt andet i trash/cult/exploitation etc.

    SvarSlet
  6. AWE er den bedste opfindelse siden skiveskåret brød!

    SvarSlet
  7. Jeg stemmer i :)

    Det er sgu et beundringsværdigt katalog AWE har stablet på benene - og en fin mini-gennemgang Søren, her ser man den store spændvidde, og det er oven i købet kun indenfor skrækfilm/science fiction. Herudover kommer jo bl.a. også film af Scola, De Sica, Truffaut og Tarkovskij (ja ja, et par stykker berører også ovennævnte genrer).

    Ang. dyregys har jeg sjovt nok lige i dag postet et supercut med dyr der angriber - hvor bl.a. også haj vs. zombie-scenen fra 'Zombi 2' er at finde: http://blog.mtv.dk/movies/2011/08/30/dyr-angriber-ofte-pa-film/

    SvarSlet
  8. Og at folkene bag AWE virkelig selv kan lide de film, som de udgiver, er helt klart! I et gammelt nummer af bladet "Bloody Darlings" havde en masse af de gamle samlere (vi taler tilbage i de glade videodage her) indsent lister over deres favoritfilm. Een af bidragsgyderne var Kenneth Eriksen og mange af filmene fra hans favoritliste er senere netop udkommet på AWE (og de lister blev altså trykt længe før AWE blev skabt). Stor ros til Jan og Kenneth også herfra! :D

    PS: Og så er det herlig exploitation, at AWE tyvstjæler plakaten fra den tailandske film CROCODILE og bruger på deres udgave af KILLER CROCODILE. LOL.

    SvarSlet
  9. Jeg er utrolig glad og stolt over at vi i Danmark har et distributionsfirma så unikt og spændende som Another World Entertainment....

    Jeg gransker ofte deres hjemmeside og mit lagen er helt vådt om natten, når jeg venter på posten med nye film fra dette geniale firma.. endnu en ulempe at bo i udkantsdanmark, men længe leve Post ordre!!!

    SvarSlet
  10. Hvis man har langt til en rigtig butik kan man bl.a. købe AWE-udgivelserne via postordre direkte fra Kenneth Eriksens egen netbutik, www.absurd-online.dk

    SvarSlet
  11. Jack har en liggende, men jeg tror ikke, at han vil af med den.

    SvarSlet
  12. Det tog sgu lige et øjeblik at regne frem til, hva' fa'en du mente. Haha.

    SvarSlet