tirsdag den 18. oktober 2011

Jagtet af vampyrer i et nedlagt slagteri

Amber er desperat efter at slippe væk fra den lille by, hvor hun bor. Hun har derfor fundet en lejlighed i Chicago, som hun skal ind og betale depositum for. Hun overtaler sine venner Peter, Suzy, Eric, Fiona og Ray til at give hende et lift, men da Erics bil bryder sammen, får de en lastbilchauffør til at køre dem resten af vejen. Men han har andre planer med dem og pludselig befinder de seks unge sig i et nedlagt slagteri, hvor de bliver jagtet af blodtørstige væsener.

PROWL er instrueret af norske Patrik Syversen, der tidligere har imponeret med ROVDYR. Filmen er en af After Dark Originals-produktionerne, men selv om finansieringen til dels er amerikansk, så er PROWL indspillet i Bulgarien, hvor også lavbudget-gysere som WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD, THE HILLS RUN RED, THE GRUDGE 3 og MESSENGERS 2: THE SCARECROW er blevet lavet.

Nu skader det ikke nødvendigvis en skrækfilm, at den er lavet for få penge - især ikke hvis karaktererne fungerer og manuskriptet er godt. Og man må sige, at skuespillerne leverer varen i PROWL. Courtney Hope er perfekt som den desperate pige, der bare ikke hurtigt nok kan slippe væk fra det klaustrofobiske liv med sin alkoholiserede mor i den lille by. De fem andre omkring hende - med Ruta Gedmintas i spidsen som veninden Suzy - er både kiksede og irriterende på den helt rigtige måde. Man oplever dem som personer, der kunne findes i virkeligheden. Samtidig er Saxon Trainor spændende som vampyrernes leder og den skumle Bruce Payne gør det godt i en lidt mere afdæmpet rolle.
Desværre er filmens historie noget sjusk. Der er lidt for mange tilfældigheder undervejs og man når aldrig at få et indtryk af vampyrerne som farlige. Det bliver mest til nogle tilfældige chok-scener, der ikke er nervepirrende i længden - og så nytter det ikke noget, at filmen har bygget fint op og ladet os komme ind under huden på personerne. Samtidig er det vildt distraherende, at vampyrerne ligner noget, der har været tilovers fra 30 DAYS OF NIGHT.

Patrick Syversen er en dygtig person-instruktør og i ROVDYR lod han sig ikke stoppe af det trivielle manuskript - det kunne han sagtens få en storslået genre-oplevelse ud af. Men PROWL kan han ikke gøre så meget ved - det er og bliver en film på det jævne.

PROWL er venligst stillet til rådighed af Cinematic Vision.

PROWL, USA-England, 2010. Instruktion: Patrick Syversen. Medvirkende: Courtney Hope, Ruta Gedmintas, Joshua Bowman, Saxon Trainor, Bruce Payne. Musik: Theo Green.

1 kommentar: