mandag den 28. november 2011

Desperat jagt på 150 meter lang monsterhval

Om bord på det stolte fartøj Pequod er kaptajn Ahab kun ude efter én ting i denne verden, nemlig den gigantiske hval Moby Dick, der i sin kostede ham benet, da han som ung første gang kom i kontakt med det enorme væsen. Som en vanvittig driver han nu sit mandskab til det yderste og han helmer ikke, før Moby Dick er død.
Det er plottet i Herman Melvilles klassiske roman, men det er også plottet i 2010: MOBY DICK - en af de utallige produktioner fra The Asylum; selskabet, der sjældent bruger mere end en million dollar på en film og som ofte hægter sig på hypen fra diverse Hollywood-blockbusters ved at lave film med stort set identiske titler. Hvor de så lige har fået ideen til denne film fra, kan man ikke vide, men man har da opdateret handlingen, så den nu foregår på en ubåd.

Rent genre-mæssigt er 2010: MOBY DICK lidt af en spøjs størrelse. På bagsiden af dvd'en fra Cinematic Vision kaldes den action, mens den på samme selskabs hjemmeside står som horror. IMDb lister den som action-adventure-thriller, mens The Asylum nok selv kommer tættest på. De synes nemlig, at genren er "creature". Vi er altså lidt i samme univers som MEGA PIRANHA, MEGA SHARK VS CROCOSAURUS, MEGA SHARK VS GIANT OCTOPUS og hvad de nu hedder alle sammen. Og en dræberhval på mere end 150 meter er lidt af et monster at slippe løs i en film.
Det er så stort det eneste underholdende ved 2010: MOBY DICK. Selv om man lige har hyret et par erfarne skuespillere som Barry Bostwick og Renée O'Connor, så er det dilettant-teater af værste skuffe, vi får serveret. Bostwick er komplet bimmelim - ikke mindst i nogle af de afsluttende scener, hvor han sigter på hvalen med et hjemmelavet science fiction-gevær. O'Connor gør ikke meget andet end at se lidt bekymret ud.
Effekterne er enkelte steder habile, men det meste er ganske jammerligt. Især er kulisserne helt til grin. Men nu kan man ikke forvente meget andet af en film fra The Asylum - og monsterhvalens absurde størrelse og vanvittige angreb er bizar underholdning, der nok vil fornøje fans af billige dyregys. Alle andre vil formentlig have slukket længe før rulleteksterne.

2010: MOBY DICK er venligst stillet til rådighed af Cinematic Vision.

2010: MOBY DICK, USA, 2010. Instruktion: Trey Stokes. Medvirkende: Barry Bostwick, Renée O'Connor, Matt Lagan, Adam Grimes, Dean Kreyling. Musik: Chris Ridenhour.

5 kommentarer:

 1. Jeg har lige set den som streaming fra LoveFilm (der har placeret den unden genren "Eventyr")... Der er vist ikke rigtig noget at tilføje til anmeldelsen her - den var ok, men så heller ikke meget mere...

  Men cool at se en hval sluge en helikopter...

  SvarSlet
 2. I den italienske trash- og Jaws-rip off, "The Last Jaws" er der også en haj der spiser en helikopter...! ha ha ha...eller i disse juletider, ho ho ho....

  SvarSlet
 3. En "trash-rip off"? Så har jeg hørt det med! "Let's rip off some trash!" Only in Italy! :-D

  SvarSlet
 4. Ha ha, ja man kommer vidt omkring i de store filmhave??... og i Italien føler man nogle gange at man er om bord på en synkende skude...

  SvarSlet
 5. Det er vel en JAWS-ripoff og en trashfilm, ikke et trash-ripoff. LOL. Hvis man iø synes, det er trash, så bør man se Bruno Matteis CRUEL JAWS. Dét er trash! (men højst underholdende). xD

  SvarSlet