søndag den 1. april 2012

I AM LEGEND er århundredets vampyr-roman

Richard Mathesons I AM LEGEND blev i aftes kåret som århundredets vampyr-roman. Det skete ved World Horror Convention, der kører i denne weekend i Salt Lake City, Utah, USA. Prisen blev uddelt af Horror Writers Association og blev givet i anledning af, at det i år er 100 år siden, at DRACULA-forfatteren Bram Stoker døde.

I AM LEGEND udkom i 1954 og handler om Robert Neville, der tilsyneladende er den eneste overlevende efter en pandemi, der har forvandlet den øvrige befolkning til en form for zombie-vampyrer. Neville forsøger at slå så mange af disse uhyggelige væsener ihjel om dagen og om natten forskanser han sig i sit hus i Los Angeles. Bogen er blevet filmatiseret tre gange og er udkommet på dansk under titlen JEG ER DEN SIDSTE.

De øvrige romaner, der kæmpede om den fornemme pris, var THE SOFT WHISPER OF THE DEAD af Charles L. Grant, SALEM'S LOT af Stephen King, ANNO DRACULA af Kim Newman, INTERVIEW WITH THE VAMPIRE af Anne Rice og HOTEL TRANSYLVANIA af Chelsea Quinn Yarbro.

3 kommentarer:

  1. Dejlig nyhed. I like this...

    SvarSlet
  2. Ved denne blev bog udgivet på dansk engang i 70'erne i et mindre oplag. Er det helt umuligt at opstøve sig et eksemplar og er der evt. mulighed for at man genoptrykker den på Dansk?

    SvarSlet
  3. Det er nok en af de bøger, hvor man skal ud på loppemarkeder eller ind i mindre antikvariater/byttebørser for at opspore den. Mht. en genudgivelse, så kan man aldrig vide, men det kan undre, at et forlag ikke hoppede på markedsføringen af den seneste filmudgave og lavede et genoptryk.

    SvarSlet