søndag den 9. september 2012

Sløj omgang splatter, patter og piratfisk

Så er de blodtørstige piratfisk tilbage. Selv alt levende er blevet udslettet i Lake Victoria, hvor de første gang slog til, så har nogle fiskeæg overlevet og den vilde sværm af rovdyr opsøger nye steder at jage. De finder frisk bytte i et vandland - ejet af den sleske Chet og hans marinebiologi-studerende steddatter Maddy. Da vandet i forlystelsesparken pumpes op fra en underjordisk flod, varer det ikke længe, før piratfiskene går amok blandt de stakkels storbarmede gæster.

Hvor Alexandre Ajas PIRANHA var en underholdende og dynamisk popcorn-film, så er John Gulagers PIRANHA DD en forfærdelig omgang sjusk og sjask. Det virker som om, at han i virkeligheden har forsøgt at lave en SCARY MOVIE-film, for der er godt nok ikke meget i PIRANHA DD, man kan tage alvorligt. Alle overspiller helt vildt; selv de computerskabte piratfisk.

Det hjælper heller ikke på oplevelsen, at der nærmest ikke er nogen handling. Manuskriptet af de grotesk flittige Patrick Melton, Marcus Dunstan og Joel Soisson fremstår som et tilfældigt mix af scener uden en rød tråd. Kun i få øjeblikke kommer filmen op i gear, men især den jammerlige klipning er med til ødelægge det samlede indtryk. Og selv om der diskes op med både patter og splatter, så er det ikke nok til at redde denne dilettant-forestilling. Især er rulleteksterne er en pinlig affære med fraklip og andre fjollerier - jo, vi er virkelig i SCARY MOVIE-land.

Man kan selvfølgelig more sig over David Hasselhoff, der gør tykt grin med sig selv, men hans rolle er mest en cameo. Det samme gælder de ultrakorte indslag med Christopher Lloyd, Gary Busey og Ving Rhames. Blandt de unge hovedindehavere er Danielle Panabaker den eneste, der brænder igennem.

Jeg så PIRANHA DD på den engelske dvd fra Entertainment in Video. Biografudgaven af filmen var i 3-d og hed derfor selvfølgelig PIRANHA 3DD, men man må investere i Blu-ray-udgaven, hvis man vil have 3-d-oplevelsen med. Ekstramaterialet er ikke noget at råbe hurra for, men der er da et par muntre bidder med David Hasselhoff og Gary Busey.

PIRANHA DD, USA, 2012. Instruktion: John Gulager. Medvirkende: Danielle Panabaker, Matt Bush, Katrina Bowden, Jean-Luc Bilodeau, David Koechner. Musik: Elia Cmiral.

3 kommentarer:

 1. Hm... jeg venter en pakke fra Amazon i morgen, hvor PIRANHA DD skulle være med. Jeg synes godt om Ajas film, men det lyder da ikke specielt opløftende med denne anmeldelse. Æv.

  SvarSlet
 2. Jeg var positivt overrasket over Piranha DD, men jeg sad også med meget lave forventninger. Det er meget sjældent vi ser disse film - disse horror-comedys der ikke et sekund tager sig selv højtideligt, og hvor ER det dog befriende, engang imellem at kunne stene af til den slags. "I need a medic!" :D Denne film overgår 1'eren med længder, og denne gang virker 'camp' elementet ikke kikset overhovedet, og det kunne virke til at langt de fleste har misforstået præmissen med denne lille perle. Den eneste anke jeg kunne have, er at der mangler noget mere splat og gore, ja der er faktisk alt for lidt ift. genren. Men ikke desto mindre, den VIRKER.

  SvarSlet
 3. Slet ikke nogen dårlig film.

  Stig

  SvarSlet