onsdag den 17. oktober 2012

Godt gensyn med SCREAM

Do you like... scary movies?
I aftes genså jeg Wes Cravens SCREAM fra 1996 - en film, jeg altid har været meget glad for. Den holdt også 100 procent denne gang. Nu har jeg den endda i en i princippet bedre udgave på dvd. Nu skriver jeg "i princippet", for den tidligere dvd fra Scanbox byder nemlig på director's cut af filmen, men den er desværre kun i letterbox. Den seneste dvd fra Nordisk Film er i anamorphic widescreen, men den indeholder så den oprindelige biografudgave.

Tja, man kan åbenbart ikke få det hele, men det er da trods alt noget, at filmen nu er tilgængelig herhjemme i et ordentligt format. Så må man undvære de ekstra blodige klip, der er den store forskel på biografudgaven og director's cut (der i samlet spilletid faktisk ikke skulle være mere end 6 sekunder længere). Men man kan altså se director's cut på dvd'en fra Scanbox.

7 kommentarer:

 1. Den første Scream er fin underholdning, og lidt af en sensation, men jeg blev lidt træt af serien som den skred fremad.. jeg købte for et stykke tid siden de første 3 film i en boks fra England, og jeg tvivler på at det er Director's Cut'en, der er derpå... men altid et gensyn værd...

  SvarSlet
 2. Lidt sjovt at SCREAM nu anses for at være en god gyser! Dengang den kom frem, og blev et enormt hit, var der mange seriøse gyserfans der frasagde sig filmen, fordi den var en "pop-gyser". Husker et interview i Fangoria med Tom Savini, hvor han sagde han hadede filmen, og Chas. Balun havde heller ikke meget godt at sige om den!
  Jeg så SCREAM i biografen da den dukkede op, og syntes godt om den, og er stadigt glad for den i dag... SCREAM 2 og 3 var derimod ret ordinære slashersequels, og har ikke gidet se SCREAM 4 endnu, men det kommer nok en dag!

  SvarSlet
 3. Nu har jeg ikke noget imod at blive betragtet som en useriøs fan, fordi jeg godt ka' li' SCREAM. Men der er stadig mange, der hader den.

  SvarSlet
 4. Årr, det skal du ikke tage så tungt, Søren. Jeg ka' sgu osse godt li' den - og 2'erne og 3'eren med for den sags skyld (jeg har 4'eren liggende i en af bunkerne, lol). Jo-jo, jeg gir Jan ret i, at de vel nok er ordinære slashersequels, men personligt har jeg sgu ikke noget mod den slags. Det er ligesom med mad, det behøver ikke være næringsrigt og veltilberedt det hele, en burger med fritter er fedt nok fra tid til anden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg helt enig i - hvordan skulle man også kunne nyde et virkeligt mesterværk, hvis man ikke havde nogle ordinære film som sammenligningsgrundlag?

   Slet
 5. PS: Men det undrer mig da, at de har udsendt biografudgaven isf den længere unratede version. Scanbox har tidligere udsendt begge udgaver på VHS, så det kan jo enten være en svipser eller med vilje for at kunne udsende den længere på et senere tidspunkt (og få os til at købe den igen). o_O

  SvarSlet
  Svar
  1. Underligt nok, så er director's cut-udgaven ikke udkommet så mange steder i verden. I USA er det vist kun på laserdisc?

   Slet