onsdag den 1. maj 2013

THE COLLECTION er så ringe, at du sagtens kan undvære den i din samling

Den bindegale seriemorder The Collector har hensat landet i panik med den ene makabre forbrydelse efter den anden. Han har for vane at tage en enkelt overlevende med fra hvert gerningssted. Efter at have bortført den unge Elena fra en techno-fest, hvor The Collector med en gigantisk maskine har slået alle andre ihjel, bliver Arkin - der har været bortført af den sindssyge morder - draget ind i jagten på hende. Elenas far hyrer nemlig en lille gruppe lejesoldater, der skal finde The Collector, og Arkin ved, hvor han er.

Jeg var alt andet end begejstret for THE COLLECTOR, og fortsættelsen THE COLLECTION er på ingen måde bedre. Endnu engang har Marcus Dunstan og Patrick Melton lavet en sammenkogt ret, der synes at bestå af ideer, der ikke kunne komme med i nogle af SAW-filmene - blot med det twist, at de har formået at kombinere de værste af deres ideer med de mest tåbelige. THE COLLECTION er en omgang vrøvl og nonsens, der på ingen måde tager sit publikum alvorligt.

Ganske vist har vi vænnet os til, at f.eks. SAW-filmene foregår i en form for alternativ virkelighed, hvor galninge og seriemordere har tid og mulighed til at konstruere den ene mere sindrige fælde efter den anden, men det er helt absurd i THE COLLECTION. Der er fælder overalt, og mange af dem er meget større end noget, Jigsaw nogensinde har lavet - og The Collector får tilsyneladende ikke hjælp fra nogen. Det er i øvrigt også helt knald i låget, at han myrder så mange unge ved en technofest for blot at tage en enkelt overlevende med, når man senere får indblik i, hvad han bruger de bortførte til.

THE COLLECTION er dum med dum på, og vil kun appellere til folk, der synes, at THE COLLECTOR i sin tid blev snydt ved Oscar-uddelingen, eller hvis man bare ikke kan få nok af SAW-agtige fælder. Det hjælper i øvrigt heller ikke på oplevelsen, at det er SAW-komponisten Charlie Clouser, der har lavet musikken - det lyder nemlig præcis som lydsporet fra en af de film - og så kan man lige så godt se den ægte vare. Eneste lyspunkt er de fine special makeup effects af Gary J. Tunnicliffe, men ellers er der ikke noget at komme efter.

På engelske dvd-udgave fra Entertainment One får man en lille håndfuld bag kameraet-programmer, hvor man ikke for alvor kommer i dybden, men de er OK.

THE COLLECTION, USA, 2012. Instruktion: Marcus Dunstan. Medvirkende: Josh Stewart, Emma Fitzpatrick, Christopher McDonald, Lee Tergesen, Randall Archer. Musik: Charlie Clouser.

4 kommentarer:

 1. Tak for advarslen!

  Jeg havde sat THE COLLECTION på min Amazon-wishlist, men nu vil jeg da lige tænke mig om en ekstra gang...

  SvarSlet
 2. Saa den her igaar og var langt fra begejstret!

  SvarSlet
 3. Synes den var underholdene det meste af tiden

  SvarSlet
 4. Lige nu har den en score på 6,0 ud af 10 på IMDb, så der er i hvert nogle, der kan li' filmen.

  SvarSlet