mandag den 16. september 2013

Kæmpe-edderkopperne går amok i Bulgarien... nå nej, det er selvfølgelig i New York

Så skal vi have endnu en omgang ottebenet krible-krable-gys. Ifølge Midget Entertainments dvd-omslag til Tibor Takács' SPIDERS, så er den "...en hyldest til 1980'ernes og 1990'ernes overdimensionerede dyregysere som ARAKNOFOBI, GODZILLA, ORMEN og FLUEN". Javel ja... Der er i hvert fald noget nostalgisk ved plottet i denne film, hvor handlingen sættes i gang, da en gammel sovjetisk rumstation styrter ned i New York.

Det forstyrrer trafikken i undergrundsbanen, hvor supervisoren Jason må prøve at få alt til at fungere igen. Men noget er sluppet løs nede i tunnelerne, og inden længe rykker militæret ind. Snart vrimler det med kæmpeedderkopper over det hele - og som om Jason ikke havde problemer nok, så skal han også lige huske sin datters fødselsdag og prøve at komme overens med konen Rachael, som han er ved at blive skilt fra.

Nu har jeg en svaghed for disse billige dyregysere, men der er desværre rigtig meget, der halter i SPIDERS. Den har slet ikke samme charme som f.eks. ARACHNOPHOBIA og bliver på intet tidspunkt så dynamisk som EIGHT LEGGED FREAKS. Heldigvis er de computerskabte edderkopper ganske flotte, og de fungerer fint i det meste af filmen (faktisk tror jeg ikke, at der på noget tidspunkt har været en ægte levende edderkop på settet - alt er formentlig skabt i computeren). Men når de kunstige kryb spiller bedre end skuespillerne, så er der altså noget galt.

Patrick Muldoon er en frygtelig træmand at se på, og han har slet ikke karisma nok til at kunne bære en hovedrolle. Christa Campbell, der spiller konen Rachel, ser det meste af tiden ud som om, at hun lige er faldet ned fra Månen, mens William Hope prøver at virke intimiderende som en barsk soldat i en alt for stor uniform. Et lyspunkt er Pete Lee-Wilson, der spiller en skummel russer.

SPIDERS foregår i New York, men det hele er filmet i Nu Boyana Film Studios i Bulgarien, hvor de har en enorm kulisse, der skal forestille at være den amerikanske storby. Illusionen fungerer dog på intet tidspunkt; især fordi hovedparten af statisterne tydeligvis er østeuropæere - og så er det de samme to-tre gader, der bruges hele tiden fra forskellige vinkler. Filmen skal dog have point for at gøre et forsøg på at ligne en blockbuster (budgettet har være på ca. 40 millioner kroner), men den er hverken bedre eller dårligere end de mange produceret-til-tv-og-så-ud-på-dvd-med-dem-gysere, der laves til Syfy-kanalen.

Der er ikke noget ekstramateriale på den danske dvd fra Midget Entertainment, der også har udgivet filmen på en Blu-ray, hvor man kan opleve den i 3-D.

SPIDERS, USA, 2013. Instruktion: Tibor Takács. Medvirkende: Patrick Muldoon, Christa Campbell, William Hope, Shelly Varod, Pete Lee-Wilson. Musik: Joseph Conlan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar