søndag den 12. januar 2014

GHOST SHARK: Dræberhajen går igen

Hvad mon der sker med hajer, når de dør? Kan man forestille sig, at de kommer i Himlen, hvor de sidder på skyerne og klimprer på harper med deres finner? Eller ender de i Helvede, hvor de udsættes for alverdens pinsler? Eller kunne man ligefrem forestille sig, at de vender tilbage til vores verden som spøgelser i en evig jagt efter føde? Det sidstnævnte scenarie kan man opleve i GHOST SHARK, hvor en stor hvid haj kommer af dage efter at være forsøgt fanget af nogle rednecks. Men hajens ånd materialiserer sig på mystisk vis, og den sætter straks befolkningen i den lille kystby Smallport på menuen - og hajen kan dukke op alle steder, hvor der er vand.

Jeg har ikke tal på hvor mange snotbillige dyregysere, der er blevet lavet til den amerikanske Syfy-kanal, men den er tilsyneladende et stort publikum til dem, for de vælter ud i en lind strøm. Mange fans vil nok have svært ved at skelne disse film fra hinanden - især i disse år, hvor koncepterne bliver stadigt mere skøre. Men selv om GHOST SHARK scorer højt på gak-gak-skalaen, så er historien om spøgelseshajen fortalt uden den store nerve og energi. Det er virkelig en sløj omgang.

Mange af disse haj-film byder dog på OK underholdning, og GHOST SHARK kan sagtens bruges til at slå halvanden times ihjel med. Men den virker billigere end så mange andre film i genren. End ikke en afdanket kendis-skuespiller har producenterne formået at overtale til at bruge en eftermiddag eller to på at være med. Holdet af medvirkende er ganske uinteressante - og i nogle tilfælde grænsende til det talentløse. Som sædvanlig fremstår ordensmagten som helt uden evner, og byens borgmester spilles f.eks. af en vis Lucky Johnson, der gør alt for at virke som om, at han er LL Cool J. Det fungerer ikke særlig godt, skulle jeg hilse at sige.

Den mest kendte på rollelisten er tæt på at være Shawn C. Phillips, der har rollen som en af de unge. I virkelighedens verden anmelder han film på YouTube under navnet Coolduder, men han har efterhånden haft et hav af småroller i en stribe gysere af yderst tvivlsom kvalitet.

GHOST SHARK er indspillet i Louisiana, USA. Her har man valgt nogle forbløffende grimme locations, og der har ikke lige været budget til at lave om på byskilte og den slags - flere gange afsløres det, at man befinder sig i byen Kenner, selv om handlingen dikterer, at byen skal hedde Smallport. Effekterne er på niveau med det, man ellers ser i film af denne type, men er der dog et par highlights - f.eks. da et par irriterende unger bliver ofre for den sultne haj. Så der er altså lidt blod, men bare bryster er der intet af.

Er man pjattet med billige haj-gys, så skal man selvfølgelig også have denne her i samlingen, men den er altså ikke det store sus sammenlignet med det, vi tidligere har set. Den engelske dvd fra Signature Entertainment har bare en trailer som ekstramateriale, og der er ingen undertekster på skiven.

GHOST SHARK, USA, 2013. Instruktion: Griff Furst. Medvirkende: Mackenzie Rosman, Dave Randolph-Mayhem Davis, Sloane Coe, Jaren Mitchell, Richard Moll. Musik: Andrew Morgan Smith.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar