tirsdag den 13. maj 2014

H.R. Giger er død

Den schweiziske kunstner H.R, Giger døde i går, 74 år gammel, som følge af skader, han havde pådraget sig efter et fald. For de fleste horror-fans er Giger nok bedst kendt som manden bag det helt unikke design, der ses i Ridley Scotts ALIEN fra 1979. Her stod Giger ikke alene for skabelsen af selve monstret, men designede også planetoiden, hvor mandskabet fra rumskibet Nostromo opdager den fremmede livsform og støder på de mange alien-æg.

Giger arbejdede også på andre film, ikke mindst SPECIES, og har ud over sine egne bizarre, makabre, surrealistiske og erotiske kunstværker (som han selv beskrev som "biomekaniske"), arbejdet for flere musikere, hvor mange nok vil huske det barske cover til Debbie Harrys album KOOKOO, hvor den smukke sangerindes ansigt er blevet gennemboret. 

2 kommentarer:

  1. Det er meget trist. Jeg vil gerne have lov at nævne hans "Penis Landscape" også, et værk der fik æren (og jeg glemte ikke at kalde den tvivlsom!) at blive anklaget for obskønitet i en domstol:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Penis_Landscape

    SvarSlet
  2. + albumcovers til så kendte bands som CELTIC FROST ("To Mega Therion") og EMERSON, LAKE & PALMER ("!Brain Salad Surgery").

    SvarSlet