tirsdag den 22. juli 2014

Var det noget med et iskoldt gys i sommervarmen?

Danmark gisper i sommervarmen. Læskedrikke og iskoldt kildevand konsumeres i uanede mængder, mens de af os, der ikke kaster sig i bølgen blå, søger ind i skyggen for at blive kølet lidt ned. Hvis man ikke kan klare det mere, ville det måske være en ide at gå indendørs og hygge sig med et iskoldt gys. Det kunne selvfølgelig være fristende at se den kultdyrkede ICE CREAM MAN med Clint Howard i rollen som en alt andet end normal is-sælger, men de voldsomme varmegrader inspirerer til at se skrækfilm, der foregår i forblæste vinterlandskaber. Her er nogle bud:

30 DAYS OF NIGHT: Den lille by Barrow i Alaska er ved at gøre sig klar til en måned helt uden sollys. Det samme er en flok væmmelige vampyrer, der kan færdes frit døgnet rundt i det evige vinter-mørke ... og de er helt upåvirkede af kulden. Læs min anmeldelse her.

FRITT VILT: Efter at have snowboardet i Jotunheimen må fem unge venner søge tilflugt på et ensomt beliggende skihotel, fordi en af dem er faldet og har brækket benet. Men de er ikke alene på hotellet ude i den iskolde ødemark. Læs min anmeldelse her.

THE THING: En amerikansk ekspedition i Antarktis udsættes for alskens rædsler i kølvandet på deres undersøgelser af, hvorfor en helikopter fra en norsk ekspedition har forsøgt at tage livet af en hund. Uhyggen er isnende i John Carpenters special effects-fyldte mesterværk - det samme er Ennio Morricones musik.

FROZEN: Tre unge sidder fast oppe i en skilift i et område, der lukkes ned for ugen - og de ansatte har glemt, at det ikke er alle, der er kommet ned fra bjerget. Nu starter en tilsyneladende endeløs kamp mod kulden og sulten. Det bliver ikke meget mere nedkølet end i denne nervepirrende gyser, der får det maksimale ud af en simpel ide. Læs min anmeldelse her.

DØD SNØ: En gruppe unge studerende nyder ferien i en hytte i Øksfjord, men ferien bliver alt end hyggelig, da en hær af nazi-zombier popper op af sneen og går til angreb på dem. Tommy Wirkolas norske horror-hit er ujævn som bare pokker, men den byder på en handling, hvor alle kan følge med - også selv om man ser den under tropiske forhold.

8 kommentarer:

 1. Man kan føje The Shining til listen

  SvarSlet
 2. Det er maaange år siden jeg så The Ice Cream Man, husker den som en ufattelig dårlig film...Black Christmas kan vel også komme på listen.

  SvarSlet
 3. Blandt klassikerne er der desuden "The Abominable Snowman" (1957), "Kaidan" AKA "Kwaidan" (1964), "Dance of the Vampires" (1967) og "Misery" (1990). Selvom det ikke er horror, er det fra nyere tid også værd at nævne zombierne fra nord i "Game of Thrones" (2011) og ismonsteret Marshmallow i Disneys "Frozen" (2013).

  SvarSlet
 4. Rasmus Melgaardtorsdag, 24 juli, 2014

  Er kæmpe fan af "Frit Villt" serien. Synes det var super fedt at Norge kastede sig ud i en slasher serie - en slags "Fredag den 13 i sneen". Del 3 var lidt svag, men ambitionerne var høje med den serie og det er fedt. Har købt alle 3 på blu ray, og de skal snart genses.

  SvarSlet
 5. Der er mange mulige titler. Den svenske FROSTBITEN kunne også have været med.

  SvarSlet
 6. The Day After Tomorrow og The Colony er begge ret ringe, men fulde af kulde.

  SvarSlet
 7. Vil gerne slå et slag for en af mine største favoritter, 'Låt den rätte komma in', der noget overraskende, og lidt ærgerligt, ikke fandt nåde på hverken eksperternes eller læsernes Top 50-liste tilbage i 2010 (men som til gengæld klarede sig ind i top 25 på den amerikanske Final Girl-blogs liste, som Søren offentliggjorde her på siden). :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt klart en fremragende film, der kunne have været nævnt her.

   Slet