onsdag den 8. oktober 2014

Movie Battle: Nye danske slasherfilm på vej

Kortfilm-konkurrencen Movie Battle har tidligere kastet en stribe gys af sig, ikke mindst i 2012, hvor emnet var "supernatural horror". Det kan man opleve på dvd'en SUPERNATURAL TALES fra Another World Entertainment, hvor alle filmene er samlet. Sidste gang var emnet så tidsrejser, men til den kommende konkurrence gælder det om at lave en slasherfilm.

Movie Battle finder sted under CPH PIX i april næste år, og deadline for at indlevere en film er nytårsaften. Filmene må være op til 19 minutter lange (inklusiv intro og rulletekster), og de må ikke have været vist offentligt før. Selv om slasher-genren er blev tygget pænt igennem med den ene ligegyldige amerikanske produktion efter den anden, så skal det blive spændende at se, om udfordringen kan få de kreative safter til at flyde hos de danske kortfilm-instruktører.

Et af projekterne bliver NU ER SOLEN DØD af Daniel Bødker Sørensen, der tidligere har lavet antologi-filmen KORSVEJE og den megakorte, men megaeffektive, VED DIN SIDE. NU ER SOLEN DØD handler om en kvinde, der gør rent i en børnehave. Ude i regnen på legepladsen foran børnehaven står der en mand og kigger på hende.

De to hovedroller spilles af gode navne, nemlig Anette Støvelbæk (kendt fra bl.a. ITALIENSK FOR BEGYNDERE) og Søren Hauch-Fausbøll (især kendt fra BAMSES BILLEDBOG). Optagelserne begynder midt i november, og filmen bliver optaget med et lille GoPro-kamera, da det hele ses fra den kvindelige hovedpersons synsvinkel.

Jeg har hørt om endnu et projekt, der er undervejs, men der kommer formentlig flere. Indtil videre kan man følge med på denne Facebook-side, og så glæder jeg mig til april, når vi for alvor skal se danske slasherfilm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar