lørdag den 4. juli 2015

SCREAM-TV-serien prøver desperat at være smart

På et tidspunkt i SCREAM 4 spørger journalisten Gale Weathers "how meta can you get?", hvilket hendes småbøvede ægtefælle, politibetjenten Dewey Riley, ikke fatter en bjælde af. Han vil nok heller ikke fatte ret meget af den nye SCREAM-TV-serie, der svælger i moderne underholdnings-teknologi og intertekstuelle referencer på en måde, der næsten er absurd.

Tidligt i det første afsnit kan man opleve skolens nørd Noah udbrede sig om, at "you can't do a slasher movie as a TV series", hvilket måske kan virke über-cool, når man nu netop sidder og kigger på en TV-serie, der er baseret på en stribe slasher-gysere, men på den anden side er det også lidt desperat og på ingen måde så elegant, som man har oplevet det i Wes Cravens fire biograffilm.

Man kan dog se TV-serien uden på noget tidspunkt at have stiftet bekendtskab med filmene. Vi er i Lakewood, hvor mange af gymnasieleverne har grotesk rige forældre (der aldrig er hjemme), og derfor bor i kæmpehuse med enorme swimmingpools og dyre biler i garagen. Og alting kan selvfølgelig styres via talegenkendelsen i ens smartphone. Jo, det er tjekket.

Hele byen er i oprør over en hemmelig videooptagelse af pigen Aubrey, der kysser med en anden pige. Blot få øjeblikke efter, at videoen er gået viralt, bliver en af ansvarlige myrdet ved sin swimmingpool af en maskeret morder (sjovt nok svigter hendes iPhone, da hun gisper til den, at den skal ringe 911). Så er vi i gang.

Jeg elsker de fire SCREAM-film, men TV-serien er slet ikke på samme niveau; i hvert fald ikke bedømt ud fra det første afsnit. Serien virker alt for ivrig efter at være smart og moderne, men personerne mangler kant (eller er irriterende), og dialogen er kunstig. Vi får en smule blod, men ikke så meget uhygge, og morderen er slet ikke blevet introduceret stærkt nok som en figur, vi skal være bange for. Og så kan jeg hverken li' den nye maske eller den nye stemme.

I glimt er der scener, der fungerer fint, og jeg har da også tænkt mig at se et par afsnit mere. Man kan kun håbe, at serien kommer lidt op i gear - ikke mindst fordi man klart har meldt ud, at der ikke kommer flere SCREAM-biograffilm. Vi får se.

SCREAM, USA, 2015, pilot-afsnit. Instruktion: Jamie Travis. Medvirkende: Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, John Karna, Amadeus Serafini, Connor Weil. Musik: Jeremy Zuckerman.

2 kommentarer:

 1. Enig, har set de første 2 afsnit og den er simpelthen ikke god nok. Der er for mange dårlige skuespillere (eller også er dialogen skrevet for amatøragtigt).

  Det kulminerede da en elendig "Gale Weathers" dukkede op. Så kunne jeg ikke holde til det mere og efter de 2 afsnit har jeg valgt at droppe serien.

  Skulle man vælge en lignende gyser at lave en tv-serie omkring, tror jeg FINAL DESTINATION har mere potentiale.

  SvarSlet
  Svar
  1. ...og nu kommer der en sæson mere af SCREAM. Hmm....

   FINAL DESTINATION kunne være sjov som serie, men det er nok svært at variere plottet i længden.

   Slet