onsdag den 26. oktober 2016

Varèse Sarabande er i Halloween-humør, og udgiver to spændende horror-soundtracks

Jeg har ikke tal på hvor mange horror-soundtracks, der er kommet gennem årene fra Varèse Sarabande, men de har aldrig været bange for at kaste sig over de mere dystre toner. Her op til Halloween er to nye udgivelser blevet annonceret, begge i deres CD Club, hvor oplagene er begrænsede.

Først har vi en rigtig klassiker, nemlig Jerry Goldsmiths Oscar-vindende score til THE OMEN fra 1976. Musikken har været udgivet før, og for 15 år siden diskede Varèse Sarabande op med en såkaldt Deluxe Edition med ekstra meget musik. Men der manglede stadig nogle cues, og det retter de nu op på med denne 40 års jubilæums-udgave. Med som et bonus-track er en THE OMEN-suite fra 2009, dirigeret af Diego Navarro. Oplaget er 3000 eksemplarer.

En særlig styrke ved Wes Cravens SCREAM-film er Marco Beltramis dynamiske og opfindsomme musik. I 1998 udgav Varèse Sarabande en cd, der indeholdt ca. et kvarters musik fra de to første film, men i 2011 fik SCREAM den store tur med en Deluxe Edition-cd. Nu gælder det så 2'eren, hvor hele Beltramis score er med - og som et ekstra krydderi har man inkluderet de ikke uvæsentlige par cues fra Danny Elfman. Oplaget er 2000 eksemplarer.

1 kommentar: