mandag den 21. november 2016

Se FROM BEYOND og STREET TRASH i biffen

Hvis man trænger til at se noget underligt i biografen, så plejer der at være gevinst ved et af de såkaldte Psych-Out!-arrangementer i Cinemateket i København. Én gang om måneden står den på en eller to film fra filmens overdrev, ofte med et psykotronisk twist. Det gælder især arrangementet den 15. december, der har fællestitlen "Over-the-top 80's". Et fællesord for de to film, der vises, er tilsyneladende også "smeltende mand", hvis man skal tro Cinematekets præsentations-tekst, og selv om det på overfladen er rigtigt nok, så er den ene film noget mere seriøs end den anden.

Det er nemlig Stuart Gordons H.P. Lovecraft-filmatisering FROM BEYOND, der ganske vist er så vild, at forfatteren selv formentlig ville være besvimet, hvis han havde set den, men den er også rasende interessant og rasende underholdende. Smeltende mænd i massevis kan man til gengæld opleve i aftenens anden film, nemlig James M. Muros vanvittige STREET TRASH.

Begge film vises på 35mm, det hele starter kl. 19.00, og der er rejsegrammofon og dåseøl i pausen, så det lyder på alle måder som en solid pakke - og datoen var altså den 15. december. Julemåneden er i øvrigt en periode, der byder på rigtig meget gys i Cinemateket, hvor resten af deres indie-horror-serie kører over lærrederne.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar