søndag den 12. februar 2017

Nu ser det for alvor ud som om, at FANGORIA er dødt ... i hvert fald når det gælder det trykte blad

Blandt skræk-fans har man haft det på fornemmelsen længe, men nu ser det ud til, at man haft ret: Det ikoniske amerikanske horror-magasin FANGORIA er nu så nødlidende, at det er usandsynligt, at der nogensinde vil udkomme et fysisk eksemplar igen - med mindre, at der sker et mirakel så som en ny ejer med pokkers masse penge eller noget i den stil.

Nedturen startede i september 2015, hvor Chris Alexander forlod redaktør-posten. Han blev kortvarigt erstattet af Michael Gingold, der desværre sad på posten i en periode, hvor alt gik op i hat og briller for bladet, herunder en masse bøvl med distributionen. Gingold blev senere skiftet ud med Ken W. Hanley, og bladet udkom reelt kun elektronisk, senest med nummer 348, der havde Kevin Smith som gæste-redaktør.

Der kom nogle forkølede meldinger om, at man ville prøve at få trykt fysiske eksemplarer af de numre, der udkom som PDF'er, men det blev ikke rigtig til noget, og mange forsøgte forgæves at afkræve redaktionen nogle svar. Men der skete ingenting. Hjemmesiden opdateres stadig, og der er også liv på f.eks. Facebook og Twitter. Bladet ser man til gengæld intet til.

I løbet af det seneste døgns tid er der så dukket nyheder op på Twitter, der afslører, at FANGORIA har det skidt. Redaktøren Ken W. Hanley skrev, at han nu må regnes for at være forhenværende:


Han fulgte blandt andet op med denne udmelding:

Så er slap zombien altså ud af sækken, og nu mangler vi bare en mere officiel melding fra firmaet selv - men det er ikke til at vide, om vi får den (især bladets abonnenter har krav på at få ren besked). Men det er altså triste nyheder for et af genrens flagskibe, der har været på scenen siden 1979. Trist, virkelig trist ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar