torsdag den 20. april 2017

ALENA: Et mobbe-offer får nok ... og så bliver det virkelig blodigt

Mens hun stadig er knuget af sorgen over tabet af veninden Josefine, der døde i en ulykke, begynder Alena på den fine kostskole Ekensberg. Her går ellers kun børn af velhavende forældre, der har råd til at betale et betragtelig beløb hvert år, men Alena er kommet ind på særlige vilkår. Alting på skolen drejer sig om lacrosse-holdet, der styres med hård hånd af den arrogante Filippa.

Hun opdager hurtigt, at Alena er et oplagt mobbe-offer, og de andre følger trop. Alana forsøger at trække sig, men hun har da heldigvis en at snakke med, nemlig Josefine. At Josefine så har været død i et års tid betyder ikke så meget - bortset fra, at Josefine gerne vil blande sig i Alenas konflikter, og hun lægger ikke bånd på sig selv, når hun forsøger at løse problemerne.

Tegneserien ALENA er skabt af svenske Kim W. Andersson, der især er kendt for den romantiske horror-serie LOVE HURTS. Den kender jeg desværre ikke, men jeg må sige, at ALENA er et spændende, intenst og nervepirrende bekendtskab. Stemningen er rigtig god hele vejen igennem, og Anderssons tegninger er helt i top. De har et 50'er-look over sig, mens de samtidig også er meget moderne. Og når volden slippes løs, så bliver det virkelig makabert; blodet driver simpelthen ned af papiret.

Selv om plottet ikke er vildt originalt - historien ender stort set præcis der, hvor man kunne forvente - så er man alligevel spændt på, hvor vi skal hen. Man kan godt forstå, at ALENA er blevet en stor succes, og i august sidste år havde en filmversion endda premiere, instrueret af Daniel di Grado. Denne kunne bestemt også værd interessant at se. Men nu har vi altså den originale tegneserie ude på dansk, og det endda i en lækker hardcover. Absolut værd at læse!

ALENA er venligst stillet til rådighed af forlaget Forlæns.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar