onsdag den 12. juli 2017

Lejemorderen Luckner vender tilbage

Kan du huske lejemorderen Luckner? Hvis du har haft fingrene i de gode gamle GRU-hæfter, så er du uden tvivl stødt ind i Per Sanderhages noveller om Luckner, der blev kastet ud i sager, der havde et okkult eller overnaturligt twist. Titlerne på novellerne siger næsten det hele: "De Smukke, de Rådne og de Døde!", "Dræb Frankenstein!" og "Hekse og skarpe skud!" - vi er virkelig i et kulørt pulp-univers.

I alt fem noveller nåede at udkomme i årene 1973-77 i GRU, DRACULA - VAMPYRERNES EGET BLAD og GRU ÅRSALBUM. I de senere år er Luckner så genopstået i fanzinet NørdNyt, men nu kommer simpelthen en bog, hvor alt bliver samlet - og det endda med to helt nye noveller, der ikke har været trykt før. Titlen er EN SAG FOR LUCKNER: DEN SAMLEDE PORTEFØLJE 1973-2017.

Bogen udkommer den 1. august på forlaget SerieKlubben, der er et spin-off-projekt til tegneserie-forlaget Zoom. Novellerne er illustreret af Peter Snejbjerg, og der vil være kommentarer og baggrundsmateriale af Kristian Nordestgaard og Jesper Ilum Petersen. Alt i alt lyder det bare som en bog, man skal have fat i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar