fredag den 7. juli 2017

Scream Factory har gravet THE POUGHKEEPSIE TAPES frem fra glemslen, og udgiver den på Blu-ray

Ud af nærmest ingenting har Scream Factory i USA annonceret, at de den 10. oktober udgiver THE POUGHKEEPSIE TAPES på en Blu-ray/dvd-combo - og det er tæt på at være en sensation. Filmen, der fortæller om de mange videobånd, som en berygtet seriemorder efterlod sig, er nemlig lidt af en legende - ikke mindst fordi så få mennesker har set den.

Jeg skal indrømme, at THE POUGHKEEPSIE TAPES ikke nødvendigvis er en af de horrorfilm, der har været forrest i mine tanker, men jeg kan huske for mange år siden at have set reklamer for den, og så skete der ligesom ikke mere. Og siden forsvandt den fra Jordens overflade. THE POUGHKEEPSIE TAPES blev vist på Tribeca Film Festival i oktober 2007, og skulle have haft en bredere biograf-premiere i 2008, men det gik af en eller anden grund i vasken.

En dvd- eller Blu-ray-udgivelse blev det heller ikke til, og filmen har stort set aldrig været i officiel cirkulation. I juli 2014 dukkede den op på den amerikanske on demand-tjeneste DirecTV, men blev fjernet igen efter en måneds tid, og så måtte fans atter nøjes med piratkopier og lignende, hvis de ville se den.

THE POUGHKEEPSIE TAPES er ellers instrueret af John Erick Dowdle, der normalt arbejder sammen med sin lillebror Drew Dowdle, og det er bestemt ikke dårlige film, der i det seneste årti har været knyttet til deres navn. QUARANTINE er det amerikanske remake af den spanske horror-succes [REC], og selv om det næsten er en filmisk fotokopi, så er den meget vellykket. Derefter fulgte M. Night Shyamalan-projektet DEVIL, der var vildt fascinerende, og der er masser af god horror-underholdning i AS ABOVE, SO BELOW, selv om det er et af de mere letbenede output fra de to brødre.

Så jeg skal da bestemt have fat i THE POUGHKEEPSIE TAPES, når den udkommer. Som sagt er der tale om en udgave, hvor der både er en Blu-ray og en dvd med, og mange fans vil nok blive skuffede over, at Blu-ray'en vil være region A og dvd'en region 1. Men måske kan man håbe på en europæisk udgivelse på et senere tidspunkt, men lige i denne situation er jeg glad for at have en regionsfri afspiller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar