tirsdag den 8. august 2017

Marvel tager hul på nye genoptryk af tegneserie-klassikeren THE TOMB OF DRACULA

I skræk-tegneseriernes verden er der en særlig aura omkring Marvels output i begyndelsen af 70'erne, og selv om de alle på hver deres måde er underholdende, så var THE TOMB OF DRACULA bare noget helt unikt. Her fik man selveste Dracula som både hovedperson og superskurk, og vi fulgte en gruppe af vampyr-jægere, der forsøgte at tage livet af verdens farligste greve. 70 numre blev det til i årene 1972 til 1979, alle tegnet af Gene Colan og med Marv Wolfman som den manuskriptforfatter, der for alvor fik serien til at skille sig ud.

Herhjemme fik Dracula-serien liv i Interpresses DRACULA - VAMPYRERNES EGET BLAD i årene 1972 til 1974 (20 numre) og senere i DRACULA fra Winthers Forlag i perioden 1982-84 (23 numre). Marvel har selv været i arkiverne gennem årene og har genoptrykt serien, blandt i nogle telefonbogs-tykke sort/hvid-udgaver under titlen ESSENTIAL TOMB OF DRACULA i fire bind, der også hentede materiale fra TOMB OF DRACULA-magasinet og DRACULA LIVES!-bladet.

Der har været et par omgange mere med genoptryk, men nu får den lige en runde mere - og det kan man jo ikke have noget imod, når det drejer sig om en så über-sej serie. Den 3. oktober udkommer THE TOMB OF DRACULA COLLECTION med hele 512 sider i trade paperback-format. Indholdet vil være de første 15 numre af det originale blad samt fire numre af DRACULA! Absolut en udgivelse, der burde være værd at sætte tænderne i.

5 kommentarer:

 1. Fedt! Jeg har de oprindelige fire "telefonbøger", men de sælges for ret meget i brugt stand nu om stunder. Hvis man iø samler Winthers udgivelse, får man dem i farve, hvilket genoptrykkene ikke er (men så igen, de er federe i sort-hvid).

  SvarSlet
 2. I samme måned udkommer også Werewolf by Night Complete Collection 1 og Marvel Horror Magazine Collection...
  Werewolf by Night 2 kommer allerede i januar, så der er masser af skræk fra Marvels side det næste stykke tid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt!! Så kan man endelig se, hvordan det gik efter IP's "Vampyr" nr. 16!!

   Og hvis de så også gad genudgive "Ghost Rider", som jeg missede sidste gang og som nu går for alt for høje summer, så ville jeg sgu være glad.

   Slet
  2. Jeg så det godt, men fik ikke lige gravet i det.

   Slet