mandag den 20. august 2018

Herlig horror-nostalgi i "RomerRiget"

Jeg er begyndt at høre flere podcasts; dels fordi, det er hyggeligt - dels fordi, jeg har brug for at fylde hovedet med andre tanker end dem, der handler om dagligdagens stress, pres og jag. På Radio24syv huserer Knud Romer i "RomerRiget", og her gjorde fans på Facebook opmærksom på, at der findes en episode fra 2016, der handler om grindhouse.

Med i studiet har Romer musiker og horror-fan Peter Peter, film-entusiast Jan Jønsson og filminstruktøren Ask Hasselbalch (det er ham med ANTBOY-trilogien og den kommende SKAMMERENS DATTER II: SLANGENS GAVE). Og det er en helt forrygende episode. Der bliver talt horror- og exploitation-nostalgi så blodet, indvoldene og kropsvæskerne driver ned ad væggene i studiet. Især er det sjovt at høre om de gode gamle biograf-dage, hvor man måtte snige sig ind eller overtale de sure gamle damer ude i billetsalget, så man kunne se horror, porno og mondo, selv om filmene var strengt forbudt for børn.

Det er ikke verdens mest fokuserede program, så man kommer lidt tilfældigt rundt i hjørnerne, men for pokker, hvor er det underholdende at lytte til. En særlig detalje er, at GRU-hæfterne fylder ret meget i erindringen hos de tre gæster i studiet, selv om de ikke er fra samme generation (Ask Hasselbalch er født i 1979). Du kan høre episoden lige her eller hente den via din foretrukne podcast-app.

PS. En hurtig søgning på Radio24syvs hjemmeside afslører, at der også findes følgende interessante "RomerRiget"-programmer, men dem har jeg så ikke hørt endnu:
RomerRiget om monstre, del 1
RomerRiget om monstre, del 2
RomerRiget om horror
RomerRiget om zombier

Ingen kommentarer:

Send en kommentar