lørdag den 3. november 2018

Steen Langstrup-filmatiseringen FINALE bliver vist på den finske horror-festival Night Visions

Det går voldsomt for sig i FINALE. Foto: Tobias Scavenius
Det er meget længe siden, at der har været nyt om filmatiseringen af Steen Langstrups roman ALT DET HUN VILLE ØNSKE HUN IKKE FORSTOD, der i 2012 blev hædret med prisen som Årets Danske Horrorudgivelse. Filmen, der har titlen FINALE, er instrueret af Søren Juul Petersen og har blandt andet Anne Bergfeld, Karin Michelsen, Kim Sønderholm og Mads Koudal på rollelisten, stod en overgang til at få dansk biograf-premiere, men det blev der ikke noget af.

Enkelte PR-pip har der været undervejs, men nu sker der noget. FINALE bliver nemlig vist på den finske filmfestival Night Visions, der foregår i perioden den 21. november til og med den 25. november i Helsinki. Her kan man opleve over 40 nye og gamle genrefilm, og FINALE bliver altså en af dem. Det sender i hvert fald et tydeligt signal om, at filmen er på vej ud til et publikum, og så må vi bare afvente en dansk dato. Filmens officielle handlingsreferat lyder som følger:

Danmark spiller finale, og hele nationen ligger øde hen. På en gammel landevej tæt på grænsen til Tyskland, ligger en lille tankstation, der selv på denne aften skal være bemandet. Her er det Agnes og Belinda, der har vagten. De to piger har ikke meget tilfælles og ønsker i realiteten bare at aftenen skal gå hurtigt.

Psykologi-studerende Agnes regner med at kunne arbejde på sit speciale under den stille aftenvagt, mens Belinda keder sig bravt og prøver at få kæresten Kennys opmærksomhed over mobilen. Men aftenen bliver langt fra så begivenhedsløs, som de to piger regner med ... For ingen kunder betyder ingen vidner - og de er udset til at spille hovedrollerne i en helt anden finale.

1 kommentar:

  1. Måske Blockbuster har købt rettighederne:

    https://www.moovy.dk/nyheder/film/Blockbuster-laver-graenseoverskridende-gameshow-Finale#kommentarer

    SvarSlet