søndag den 4. november 2018

Når man køber en horrorfilm på Blu-ray smider man selvfølgelig sin gamle dvd-udgave ud ... eller hvad?

Jeg skal have ryddet lidt op på mine filmhylder, fordi jeg har fået en håndfuld titler på Blu-ray, jeg allerede har stående på dvd. Som udgangspunkt skal dvd'erne bare videre i systemet, men så enkelt er det ikke altid. Et eksempel er ALICE SWEET ALICE (eller COMMUNION), der er udgivet af engelske 88 Films. De stod også bag den dvd-version, jeg har i forvejen, men det luskede er, at netop den udgave indeholder en booklet - og det gør Blu-ray'en ikke!

Muligvis er vi ude i småtingsafdelingen, men det er nu alligevel lidt irriterende. Man kunne være kynisk og beholde bookletten, og så bare sende dvd'en videre. Men alligevel ... man kan ikke forvente, at ekstramaterialet går igen på udgivelser fra forskellige selskaber, men her har vi trods alt med den samme udgiver at gøre. Nå, jeg finder ud af det. Det er ingen, der siger, at det skal være nemt at være fan.

7 kommentarer:

 1. Når bare der er den MINDSTE lille ting ved f.eks DVD'en, som ikke er at finde på blu-ray'en (hvad end det er en booklet, noget ekstramateriale eller en interesant indpakning) så beholder jeg begge dele. :)

  SvarSlet
 2. Hvem har plads nok til at gemme alle versioner ved siden af hinanden i hver sin æske? Jeg gemmer af og til en gammel disc i æsken med den nye, men kun når der er extras på, som ikke er på den nye, eller måske en interessant alternativ udgave af filmen. Nogle gange samler jeg begge discs i en 2-disc æske købt til formålet, men oftest lægger den gamle disc i en tynd kuvert, anbragt under booklet-klemmerne ovre i venstre side af æsken. Det kan være et problem at få plads til en dvd-booklet i en Blu-ray-æske (nogen burde opfinde en miniaturizer-raygun til formålet). Snapcase-covers med virkeligt gode liner notes scanner jeg, inden jeg skiller mig af med dem. Det gamle cover kan hvis det er samme størrelse gemmes under det nye - vendt indad hvis det er en æske af klart plastik. Rigtig mange af mine film, plader og bøger indeholder alle mulige af den type "påskeæg", som det er sjovt at falde over mange år senere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bilder mig ind, at jeg stadig har plads, men det er jo det evige problem for samlere.

   Slet
  2. Ja, jeg har stillet mange DVDer i kælderen, efterhånden som jeg har fået filmene på Blå, for plads er det evige problem: Mine film står i 2 eller 3 lag på hylden, som går helt op til loftet. Godt IKEAs IVAR system er så forslugent. Der er nogen ting jeg beholder oppe i lejligheden, f.eks. Sin City, hvor der fulgte en graphic novel med DVDen eller Suspiria med en tyk booklet på DVD og Dawn of the Dead(1978) med Document of the Dead som ekstramateriale.

   Slet
  3. Har på fornemmelsen, at mange samlere efterhånden har et fjernlager i kælderen eller på loftet.

   Slet
  4. Jesper, med hensyn til "Document of the Dead", så bør du altså anskaffe dig den seneste udgave af filmen! Den udgave, der findes på "Dawn", er den opdaterede udgave nr. 2, som kom engang i 90'erne. Den seneste, der er kommet, er nr. 3. Den indeholder tre lange, nye afsnit om Romeros sidste trilogi. Jeg har den i en dvd/blu-ray-udgave fra Synapse, hvor den oprindelige udgave er med som bonus fra 16mm.

   Og så skal jeg lige tilføje, at modsat jer andre stiller jeg *ikke* film i kælderen eller smider noget væk - hvad enten det være sig omslag, kassetter eller booklets. Film, som jeg køber bedre udgaver af, ryger over i en kasse, der skal gives til venner og bekendte (med mindre de indeholder særegent ekstramateriale - så bliver de beholdt!). ^_^

   Slet
 3. Når jeg får et par sammenhængende fridage, skal jeg have gennemgået hylderne og kigget på dubletter. Måske er der nok til, at jeg kan have en bod på Collector's Market på Blodig Weekend.

  SvarSlet