lørdag den 12. januar 2019

Ny antologi på vej: DET GRUFULDE BIBLIOTEK: DANSKE GYS FØR OG NU

Forlaget Serieklubben, der er en spinoff-afdeling af tegneserie-udgiveren Zoom, har tidligere udgivet Per Sanderhages fornøjelige noveller om lejemorderen Luckner, der i sin tid slog sine folder i GRU. Inden længe er Serieklubben så klar med et andet spændende horror-projekt, nemlig antologien DET GRUFULDE BIBLIOTEK: DANSKE GYS FØR OG NU, der skulle byde på dansk gys gennem 1000 år; lige fra myter, folkesagn og skillingsviser til vor tids skræk-noveller. Den officielle præsentation af bogen lyder således:

Alle kender den danske hygge, men hvad med den danske uhygge? Landets historie er heldigvis langt mere end blide sommerdage eller kakao foran brændeovnen. Bare kast et blik på fortællingerne i DET GRUFULDE BIBLIOTEK. Her starter vi tusind år tilbage i tiden med en mørk historie om begær og blodig hævn, og fortsætter i spring frem til i dag hvor de dystre historier stadigvæk skræmmer og underholder os. Er du bange? Det bør du også være. Men tag alligevel en dyb indånding og kom indenfor. Trods frygten og lad dig opsluge af en række dystre og hårrejsende danske gys fra tidernes morgen til lige nu. Træd ind i DET GRUFULDE BIBLIOTEK.

Blandt de medvirkende i bogen kan nævnes B.S. Ingemann, Holger Drachmann, Tom Kristensen, Otto Rung, Niels E. Nielsen, Grete Roulund, Steen Langstrup og Jonas Wilmann. Jette Holst og Kristian Nordestgaard har stået for udvalget, Per Nielsen har tegnet omslaget og Nicolas Barbano har skrevet forordet. DET GRUFULDE BIBLIOTEK udkommer den 24. januar, er på 330 sider og den vejledende udsalgspris er 299,- kroner.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar