onsdag den 20. marts 2019

En monstrøst god aften i selskab med Jakob Stegelmann og hans entourage på Bremen Teater

TROLDSPEJLET-legenden Jakob Stegelmann har i flere omgange indtaget de skrå brædder på Bremen Teater med en slags live-udgave af det populære program, og det har efter sigende været et hit. Min datter og min svigersøn er fast blandt publikum, og i aftes havde jeg så endelig selv købt billetter, så min kone og jeg kunne opleve fænomenet. Og meget passende var emnet Monstre vi elsker - King Kong, Frankenstein, Godzilla & Co. 

Jakob Stegelmann giver et lyn-kursus i filmmonstre.
At Jakob Stegelmann er et hit kunne man fornemme på den vilde modtagelse, han fik fra publikum, da han gik på scenen, og så gik han ellers bare i gang. Efter hvad jeg har fået refereret, har disse arrangementer en nogenlunde fast skabelon, og punkt nummer 1 var et foredrag med filmklip - selvfølgelig med en masse monstre lige fra Dracula og Frankensteins monster til King Kong, Godzilla og Alien-uhyret. Her fornemmede man tydeligt Jakob Stegelmanns begejstring for emnet og sympati for de monstrøse væsener, upåagtet kvaliteten af de film, de optrådte i.

Så var det tid til en Monster Top 6, hvor Stegelmanns makker fra podcasten PLANET X, Christian Volfing, kom med på scenen. Her var det ikke nødvendigvis de filmteknisk mest imponerende monstre, der blev fremhævet, da eksemplerne blev hentet fra produktioner som THE GIANT CLAW, GODMONSTER OF INDIAN FLATS og ZAAT. Men undervands-scenen med hajen fra ZOMBI 2 sneg sig også lige med.

Defecto på scenen - her med aftenens afskedsnummer.
Efter pausen, hvorunder publikum kunne muntre sig med diverse konsol-spil i foyeren, var der musik på scenen og det var højlydt. Det danske metalband Defecto var inviteret til at spille lidt monster-inspireret musik, og det gjorde de blandt via et medley med inspiration fra Wojciech Kilars BRAM STOKER'S DRACULA, Charlie Clousers SAW, JURASSIC PARK og JAWS af John Williams og A NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS af Danny Elfman. Herligt.

John Kenn Mortensen fortæller om sine monstre.
Så kom tegneren John Kenn Mortensen på besøg for at fortælle om sit forhold til monstre og det var selvfølgelig med eksempler på storskærmen. Vi fik også et indblik i, hvilke monstre han selv holder mest af (her kom wendigoen ind på en klar førsteplads), og så hørte vi om Johns kommende projekt, den Faust- og wrestling-inspirerede tegneserie FRIBRYDEREN, der udkommer som et samarbejde med Copenhell-festivalen. Spændende.

Herefter besvarede Jakob Stegelmann spørgsmål fra publikum i form af sedler, der var blevet lagt i en spand i pausen. Her satte min lille familie et markant fingeraftryk, idet vi både havde spurgt om monstre fra det ydre rum, hvorfor Reptilicus ikke var blevet nævnt i løbet af aftenen og om, hvem der ville vinde en slåskamp mellem Godzilla og Cthulhu (svaret på sidstnævnte var Cthulhu ... så ved I det). Et retro-spil udsat for moderne gamere er også et fast indslag, og her kæmpede Troldspejlets spilredaktør Troels Møller og en kammerat en brav kamp mod et hulens svært Dr. Jekyll og Mr. Hyde-spil. Publikums jubel ville ingen ende tage, da de gennemførte level 1.

Den vidunderlige aften blev rundet af af Defecto, der gav den fuld hammer med GREMLINS-temaet, og så kunne vi alle gå ud i mørket efter nogle fænomenale timer i nørd-land. Vi glæder os til næste gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar