lørdag den 1. juni 2019

Mini-anmeldelse: Novellen KOLDE TIMER af Michael Kousgaard

Under en løbetur oplever den unge studerende Nanna, at en person bliver kørt ned. En høj og bredskuldret mand kommer også den tilskadekomne til undsætning, men det udvikler sig på en måde, som Nanna på ingen måde kunne have forudset - og pludselig er det hende, som er i livsfare.

KOLDE TIMER er en ny horror-novelle af Michael Kousgaard, og det varer ikke mange sider, før der er fuld fart i handlingen. Vi har trods alt at gøre med en historie, der kan læses på et lille kvarter, så tempoet er højt. Nanna forskanser sig i det værelse, hun har lejet sig ind i, men manden følger efter, så hun er fanget. Men hvad er det han vil - og hvad har han med finansministerens forsvundne datter at gøre? Du gætter næppe svaret før den overraskende slutning.

Michael Kousgaard skriver skarpt og kontant, og man er fint underholdt undervejs. Måske er historien lige kort nok til, at slutningen for alvor fungerer og får den fulde effekt, og det er under alle omstændigheder svært at vurdere en forfatter ud fra en enkelt novelle alene. Men der er gode takter i KOLDE TIMER, og det kunne være interessant enten at læse flere noveller fra Kousgaards hånd eller måske endda en roman. KOLDE TIMER er i hvert fald en god start.

Novellen er venligst stillet til rådighed af forfatteren og Forlaget Petunia. Den kan købes i e-bogs-format.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar