fredag den 25. december 2020

Forfatteren Guy N. Smith er død

Den engelske horror-forfatter Guy N. Smith er død, 81 år gammel. Smith døde juleaftensmorgen efter at have været indlagt i en kortere periode som følge af at være faldet. Han var også testet positiv for coronavirus. Den flittige skribent efterlader sig konen Jean og fire børn.

Flittig er i hvert fald et ord, der dækker Guy N. Smiths forfatterskab. Opsigtsvækkende og dramatisk kunne være et par andre. Hans første roman i genren var WEREWOLF BY MOONLIGHT fra 1974, og siden fulgte titler som THE SUCKING PIT, THE SLIME BEAST, BATS OUT OF HELL, ABOMINATION, THE FESTERING, BLOODSHOW og utallige andre. Smiths bøger smager så meget af pulp-fiktion, at det halve kunne være nok, og det meste er letbenet underholdning med et simpelt plot og simple karakterer - og han havde en vane med, at når handlingen blev særligt dramatisk, blev det hele lige pumpet op med mange sætninger i kursiv.

Guy N. Smith var med på den særlige bølge af det engelske horror-paperback-marked, som beskæftigede sig med naturen, der går amok. Her var hans NIGHT OF THE CRABS fra 1976 en særlig favorit, og de gigantiske krabber gnaskede videre i bøger som KILLER CRABS, THE ORIGIN OF THE CRABS og CRABS ON THE RAMPAGE.

Forfatteren var aktiv til det sidste, og der ligger manuskripter fra ham, som vil udkomme i løbet af det kommende års tid. Har man aldrig læst Guy N. Smith, er det nemt at finde de fleste af titlerne i e-bogs-format, men han er bare sådan er type, man helst skal læse i paperback. Meget er genoptrykt gennem tiden, og ellers er det bare med at gå på jagt på eBay og andre steder. Her kan man finde et blodigt pulp-horror-fix for små penge. Er det stor fiktion? Ikke i nærheden af, men det er dæleme underholdende, og Guy N. Smith var en ener på sit felt. Hvil i fred!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar