onsdag den 31. oktober 2012

Gys med Glargaard... ganske gratis

Skuespilleren Poul Glargaard, der døde sidste år, lavede i 80'erne en stribe kassettebånd med uhyggelige historier. Mange er vokset op med disse skræmmende fortællinger og der har derfor blandt de mange fans været en hektisk jagt efter en komplet samling. Det var nemlig kun halvdelen af dem, der kom på denne dobbelt-cd, du kan se foroven.

Nu har skuespillerens datter Mette fået tilladelse fra komponisten James Price (der spillede musik og lavede lydeffekter til historierne) til at lægge dem gratis ud på nettet. De er blevet renset af lydteknikeren Allan Mikkelsen og der vil blive lagt nye historier ud hver onsdag på denne hjemmeside. Indtil videre kan du hente DRACULA og DET MYSTISKE SPEJL.

9 kommentarer:

 1. Det lyder kanon. Stor tak til Mette (og James Price & Allan Mikkelsen) for at gøre dem tilgængelige igen.

  Mon der også kommer en rigtig CD-udgave?

  SvarSlet
 2. Umiddelbart ville jeg ikke tro, at der gør.

  SvarSlet
 3. Nu er "Dr. Jekyll og Mr. Hyde" og "Mænd af sten" også kommet online.

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt. Nogle af de historier, jeg har, er hentet fra "skumle" kilder og er af tvivlsom kvalitet, så det er skønt, at man nu bare få dem med renset lyd.

   Slet
 4. Jeg har lige hørt "Det mystiske spejl" og den holder stadig. Jeg kan ikke rigtig huske, at jeg har hørt de historier som barn, men jeg havde nogle andre bånd (fra Båndklubben Buster), hvor Glargaard lagde stemme til to af historierne.

  Det var historier med en stak skuespillere, lidt a la de gode gamle hørespil, og især "De fires tegn" med Glargaard som Sherlock Holmes og senere i historien Jonathan Small var ret uhyggelig.

  Det kan godt være, at Glargaard var et lidt specielt menneske, men han havde en fremragende stemme til den slags produktioner.

  SvarSlet
 5. Er siden gået ned? Var inde for at hente nyeste historie, men siden fungerer ikke? nogen som ved noget?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu kan servere gå ned og abonnementer kan udløbe, men ellers har jeg ikke nogen forklaring. Der står heller ikke noget om det i Gys med Glargaard-Facebook-gruppen.

   Slet
  2. Iflg. DK Hostmaster A/S er siden blevet deaktiveret, så regningen er muligvis ikke blevet betalt.

   https://www.dk-hostmaster.dk/index.php?id=42&query=glargaard.dk&submit=S%F8g

   Slet
  3. Det seneste nye fra Facebook-gruppen er, at der arbejdes på at få siden op og køre igen.

   Slet