torsdag den 22. november 2012

THE BLOB: Popcorn-gyser med slimet splatter

I aftes havde jeg lyst til at se en god monsterfilm, og valget faldt på et af de mere slimede af slagen, nemlig det man møder i THE BLOB: Den menneskeædende klump fra det ydre rum. Jeg så det fantastiske remake fra 1988, der er instrueret af Chuck Russell og som har Frank Darabont med på sidelinjen som manuskriptforfatter. Det er en rigtig god popcorn-gyser med et højt tempo og masser af splatter og gode special effects.

THE BLOB har en rolleliste med mange ansigter, der er kendt fra horror-genren. Først og fremmest møder vi Shawnee Smith, der her spiller en hot, smuk og handlekraftig cheerleader. Siden skulle hun gå så grueligt meget igennem i SAW-serien. Jeffrey DeMunn er kendt fra Stephen King-filmatiseringen THE MIST og har på det seneste været en af de faste skuespillere i zombie-TV-serien THE WALKING DEAD.

David Lynch-favoritten Jack Nance dukker op i en lille rolle som en læge - ham husker vi især fra ERASERHEAD. Og som en uheldig soldat ses en ung Bill Moseley, der har medvirket i et hav af gysere som f.eks. THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2, NIGHT OF THE LIVING DEAD-remaket, HOUSE OF 1000 CORPSES og THE DEVIL'S REJECTS. Så der er nok at kigge på i THE BLOB, hvis man er vild med horror og monstre.

10 kommentarer:

 1. Jeg elsker den! Scenen med telefonboksen, hvor det halvopløste lig glider forbi er så ufattelig sej. Fed detalje er, hvordan det ene øje ligesom glider ud af hovedet og flyder ud i slimen. Special effects nåede virkelig en storhedstid i slutfirserne/starthalvfemserne, inden det var tilbage til børnehaveklassen med klumpet CGI.

  SvarSlet
  Svar
  1. Effekterne er nemlig helt i top og filmen er generelt pænt makaber.

   Slet
  2. Klasse film... må indrømme, at min favoritscene er i køkkenet, hvor der er en, som bliver trukket ned i kloakken.... sekvensen hvor hovedet bliver knast er i verdensklasse :)

   Har haft den på VHS i rigtig mange år, men den er desværre røget, da jeg i sin tid overgik til DVD :/

   Måske skulle man skaffe den igen!

   Slet
  3. Syret nok blev den scene brugt i den danske markedsføring af filmen ... med sloganet: "En vaskeægte gyser".

   Slet
 2. Halløj er der ikke lavet en Blob film som hedder Son of Blob

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, men der findes en blob-film, der hedder BEWARE! THE BLOB. Den har jeg skrevet lidt om her.

   Slet
  2. Hvis man slår BEWARE! THE BLOB op på IMDB kan man se at den også er kendt som SON OF BLOB...

   Slet
  3. Aha, så langt ned kom jeg ikke lige på IMDb-siden. Tak for info.

   Slet
  4. Velbekomme... :-)
   Og så døde BEWARE! THE BLOB/SON OF BLOB's instruktør Larry Hagman fredag... :-(

   Slet
 3. SON OF BLOB var vist nok TV- og videotitel på BEWARE! THE BLOB! i England og USA... men det bliver den film ikke bedre af!

  SvarSlet