fredag den 20. marts 2015

Beslutninger, beslutninger ... hvad er den næste gyser, man skal se?

Nu skal vi lige snakke nørd. I min Moleskine-notesbog har jeg en liste over de af min indkøbte gyserfilm, jeg ikke har set endnu. Den er selvfølgelig med små kryds-af-firkanter, og når siden er fyldt ud, så starter jeg forfra på en ny side med de titler, jeg stadig mangler at se. Ja, det er nemlig rigtig nørdet, men jeg ved, at det at lave den slags lister er udbredt blandt fans, og for nogle er disse lister nærmest en livsnødvendighed.

Listerne giver selvfølgelig et dejligt overblik (alt efter hvor læselig ens håndskrift er), men de er også med til at minde en om, at der er nogle film, man udsætter igen og igen. Nu har jeg f.eks. lige fået genset COMBAT SHOCK, som jeg købte på dvd for to og et halvt år siden. Jeg har den i en lækker dobbelt-disc-udgave, og i denne omgang nåede jeg kun at se selve filmen og ikke det alternative cut samt det omfattende ekstramateriale. Det må blive en anden gang.

Det er min erfaring, at man er mest fristet til at kaste sig over de helt friske indkøb (uanset om der er tale om nye film eller om spritnye udgaver af gamle klassikere). Problemet er, at der hele tiden kommer nyt, og det, der var fristende og spændende i sidste uge, kan nemt blive overhalet af noget fristende og spændende i denne uge. Så selv überlækre ting kan risikere at komme nederst i bunkerne.

Udsalg og film på tilbud er altid godt, men "ulempen" er, at man måske køber en håndfuld af de film, man i første omgang har undgået, fordi de ser lidt kedelige ud eller har fået dårlige anmeldelser - eller ganske enkelt fordi, der var noget mere interessant at bruge pengene på. Man kunne selvfølgelig bare lade være med at købe de film, men man er jo samler, og så må man leve med, at det kan tage evigheder, før man får smidt BLOOD RUNS COLD, SOME GUY WHO KILLS PEOPLE og MEGA PYTHON VS. GATOROID i maskinen.

Med i mine overvejelser er de film, jeg kunne finde på at anmelde her på bloggen, hvor jeg så skal sætte tid af til eventuelt ekstramateriale samt det at få skrevet anmeldelsen. Der er et par dokumentarer, jeg egentlig gerne ville have gjort noget ved, men jeg er strandet på, at de indeholder ekstreme bunker ekstramateriale, og derfor er de bare endt nederst i bunkerne. Nogle titler dropper jeg så at skrive en anmeldelse af, og ser dem bare ... sådan kan det også gå.

Netflix har dog lidt ændret min måde at se film på. Tingene er der bare, og man er mere tilbøjelig til at give dem en chance - man kan uden videre hoppe over på noget andet, hvis det ikke svinger. Ens samlede udbud af film vokser selvfølgelig, når man har adgang til en streaming-tjeneste, men jeg er så småt ved at betragte mine fysiske eksemplarer på samme måde som min Netflix-kø, og er i højere grad begyndt at se tingene fra en ende af. Det var blandt derfor, at jeg kastede mig over COMBAT SHOCK, som er blandt de af mine dvd'er, der har samlet mest støv, men nu skulle den altså ses, og den fik et lille kryds på min gyserliste.

2 kommentarer:

  1. Lidt et sidespor, men har du et system til dine mange film? Jeg har prøvet et par apps, men måske kan du anbefale nogle?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har i mange år bare skrevet dem ind i et Word-dokument. Lidt besværligt, men det virker. Har siden nytår brugt Letterboxd til at lave en liste over de film, jeg ser.

      Slet