lørdag den 9. september 2006

Den musikalske Jason

Harry Manfredinis tema til FRIDAY THE 13TH med de hviskende stemmer er blevet lidt af varemærke i gyserfilmens verden. Manfredini har komponeret musikken til otte af filmene, men meget lidt af det er desværre udkommet på cd. Man kan få JASON GOES TO HELL (udgivet af Cinerama) og JASON X (udgivet af Varèse Sarabande). Milan i Frankrig udgav et soundtrack fra FRIDAY THE 13TH PART III, men dette er fortvivlende sjældent i dag. Så er det til gengæld intet problem at finde Graeme Revells flotte score til FREDDY VS. JASON. Her er pladeselskabet også Varèse Sarabande.

Så er der to film tilbage. På FRIDAY THE 13TH PART VII: THE NEW BLOOD forsøgte man at klare sig med musik fra de tidligere film. Man måtte dog tilkalde forstærkning fra Fred Mollin, der havde arbejdet som komponist på TV-serien FRIDAY THE 13TH. Han kom så også til at lave FRIDAY THE 13TH PART VIII: JASON TAKES MANHATTAN. Nu kan man få Mollins musik på cd takket være Buysoundtrax. Da man ikke kunne få lov af Paramount til at benytte de originale tracks, måtte Fred Mollin en tur i studiet for at indspille hele dynen igen. Samtidig har det været nødvendigt at lave et cover, der til forveksling ligner den ægte vare.

Musikken er 100 pct. elektronisk, og man skal have gode nerver for at komme igennem den samlede spilletid på ca. en time. Der er tale om ganske typisk horror-musik med masser af stingers. Det er virkelig støjende! THE NEW BLOOD kan dog byde på et vuggevise-lignende tema, der kunne være fra en italiensk gyser fra samme periode. JASON TAKES MANHATTAN er til gengæld mere varieret. Soundtracket henvender sig dog primært til FRIDAY THE 13TH-fans og man skal være opmærksom på, at der ikke er en eneste tone af Harry Manfredini med på skiven. Oplaget er i øvrigt kun på 1000 eksemplarer.

1 kommentar: