søndag den 7. januar 2007

En virkelig dårlig film

THE AMITYVILLE CURSE (1990)
Der findes to slags dårlige film i denne verden, nemlig gode dårlige film og dårlige dårlige film. Som gyserfan bliver man udsat for mange af den sidstnævnte slags og derfor kræver det en del tålmodighed at holde af denne genre. Som et eksempel på en virkelig dårlig film kan jeg nævne THE AMITYVILLE CURSE, der virkelig var en plage at komme igennem. Filmen er den femte i serien, er en "direkte til video"-fortsættelse og blev lavet i Canada i 1990. Den er baseret på en roman af Hans Holzer, en af Amityville-eksperterne, men der er tale om ren fiktion. Faktisk har filmen meget lidt med Amityville at gøre. Handlingen udspiller sig ganske vist der, men ikke i det rigtige hus.

Filmen handler om psykiateren Marvin og hans synske og uligevægtige kone Debbie, der køber et billigt hus i Amityville. De har fået deres venner Frank, Abigaill og Bill med på projektet. Planen er at sætte huset i stand og så sælge det med en pæn fortjeneste. Efter nogle problemer med at få vand og el til at virke kommer de i gang med arbejdet, men den mystiske stemning i huset påvirker dem, ikke mindst Debbie, der har syner og underlige drømme. En stor edderkop er også med til at gøre det hele rigtig uhyggeligt. Hmm... Fra den særprægede mrs. Moriarty får de at vide, at huset for 12 år siden fungerede som den lokale præstegård, men at præsten blev skudt henne i kirken, og at ingen siden har boet der. Da vennerne finder præstens gamle ting nede i kælderen, går det hele for alvor amok.

THE AMITYVILLE CURSE er amatørteater af værste skuffe. Vi skal tro på at de fem hovedpersoner har købt huset som en investering, men da de endelig kommer i gang, er ingen af dem specielt ivrige efter at lave noget. Især Marvin går bare rundt med sit videokamera og generer alt og alle. Imens hyler og græder Debbie sig igennem det ene mareridt efter det andet, men det får hun ikke megen sympati ud af fra de andre. Det er lidt sejt at komme igennem en film med det persongalleri. Uhyggelig bliver den aldrig, og handlingen falder helt fra hinanden til sidst.

Skulle man trods denne advarsel have lyst til at se den, er filmen udkommet i Danmark i en billig udgave fra Global Video/Scanbox. Den kan også fås i en box sammen med 2'eren og 3'eren. Jeg har set den engelske version, der er helt identisk. Billedet er i 4:3-format.

THE AMITYVILLE CURSE, Canada-USA, 1990. Instruktion: Tom Berry. Medvirkende: Kim Coates, Dawna Wightman, Helen Hughes, David Stein, Anthony Dean Rubes. Musik: Milan Kymlicka.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar