onsdag den 10. januar 2007

Fin uhygge med svag slutning

AMITYVILLE: A NEW GENERATION (1993)
Fordelen ved de mange Amityville-fortsættelser er, at de intet har med hinanden at gøre, så man kan se dem i vilkårlig rækkefølge. Jeg mangler stadig et par titler i at have en komplet samling. Den 7. film, AMITYVILLE: A NEW GENERATION, har jeg dog fået fingre i, og det er en hæderlig sag. Efter den rædselsvækkende THE AMITYVILLE CURSE skal der heller ikke meget til.

Filmen er inspireret af historien i AMITYVILLE: THE EVIL ESCAPES og bygger videre på idéen om, at tingene fra det oprindelige hus på Ocean Avenue er inficeret med ondskab. I denne film er det et mystisk spejl, der sørger for uhyggen. Den unge fotograf Keyes Terry får spejlet af en bums på gaden, da Keyes har taget et billede af ham til en fotoudstilling. Keyes bor i et stort hus sammen med andre kunstnere, og de får overtalt deres husvært til at de må holde en stor udstilling. Keyes giver spejlet videre til sin nabo, maleren Suki. Hun bliver straks inspireret til at male nogle enorme billeder med dæmon-motiver. Hun forfører også lige husværten! Men de røde skygger inde i spejlet vil have mere og Suki begår selvmord. At Sukis seneste elsker også er kommet voldeligt af dage, får politiet til at holde øje med kunster-kollektivet. Kriminalbetjent Clark har åbenbart en viden om Keyes Terrys fortid, og denne dukker op til overfladen, da Keyes bliver bedt om at identificere bumsen, der er fundet død på gaden. Naturligvis viser det sig, at spejlet og Keyes Terry har en forbindelse til massakren i Amityville-huset.

AMITYVILLE: A NEW GENERATION er solid underholdning med en del gode gys. Intet af det er nyt eller overraskende, men det er bestemt ikke et af de svage indslag i serien. Desværre er slutningen meget tynd, hvilket trækker ned i den samlede bedømmelse. På rollelisten finder vi enkelte kendte navne, så som Richard (SHAFT) Roundtree, Terry (THE STEPFATHER) O’Quinn og David (AN AMERICAN WEREWOLF IN LONDON) Naughton. Filmen er lavet direkte til video-markedet og er derfor i 4:3-format. Man kan få den på engelsk dvd, i øvrigt med en forside, der intet har med handlingen at gøre.

AMITYVILLE: A NEW GENERATION, USA, 1993. Instruktion: John Murlowski. Medvirkende: Ross Partridge, Julia Nickson-Soul, Lala Sloatman, David Naughton, Barbara Howard. Musik: Daniel Licht.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar